4 tips voor de beste kerstboomverzorging

Je hebt een échte kerstboom in huis gehaald. Die wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. En liefst blijven alle naalden er ook tot na de kerst aan zitten. Met deze 4 tips verzorg je je boom het best!

 

1. Laat je boom wennen aan je warme huiskamer

 

Een nieuwe kerstboom heeft vaak lange tijd buiten gestaan. Zet je hem meteen naast de verwarming, dan is dat een erg grote overgang. Beter is het om de boom eerst een of twee nachten in een onverwarmde berging of gang te laten staan. Kan ie vast een beetje wennen.

Nordmann kerstboom bij tuincentrum Steck

2. Geef regelmatig water

 

Heb je een boom met een flinke kluit? Dan neemt deze gewoon nog via zijn wortels water op. Geef hem regelmatig een plens water. Dit voorkomt dat de naalden uitvallen. Of een boom zónder kluit voldoende water opneemt voor zijn naalden, daar zijn de meningen over verdeeld. Sommige boomdeskundigen zeggen dat dit water de naalden niet meer bereikt, omdat de boom niet meer leeft. De boom ‘werkt niet meer als voorheen.’ Anderen denken dat het nog wel nut heeft. Neem het zekere voor het onzekere en zorg dat de kerstboomstandaard steeds een laagje water bevat. Een kruis krassen aan de onderkant van de stam helpt bij de wateropname.

3. Besproei de naalden

 

Een kerstboom droogt vaak snel uit in onze huiskamer, omdat de luchtvochtigheid zo laag is. Dat komt door de verwarming. Dagelijks je boom met water besproeien helpt om de naalden minder snel uit te laten drogen. Hierdoor blijft je boom niet alleen langer mooi, het is ook is goed voor de brandveiligheid.

4. Zorg voor een goede luchtvochtigheid in huis

 

Deze tip geldt voor al je planten. De ideale luchtvochtigheid voor mensen, planten en kerstbomen ligt tussen de 40% en 60%. Dit kun je meten met een hygrometer. Is de lucht te droog? Plaats dan bakjes met water op je verwarming. Of schaf een luchtbevochtiger aan.

We hopen dat je met deze tips lang van je boom geniet! En als je hem in januari wegdoet, laat hem dan ophalen door de gemeente of breng hem naar de daarvoor bestemde afhaalplekken. De gemeente Utrecht zorgt dat de bomen verwerkt worden tot compost. Zo komen ze toch weer terug in de natuur.

Openingstijden

Maandag
09:00 – 18:00
Dinsdag
09:00 – 18:00
Woensdag
09:00 – 18:00
Donderdag
09:00 – 18:00
Vrijdag
09:00 – 18:00
Zaterdag
09:00 – 17:00
Zondag
10:00 – 17:00

Contact

Heb je een vraag of suggestie? We horen graag van je!
Telefoon: 030 782 0680
Email: info@steckutrecht.nl

Volg je ons al?

© 2024 Steck Utrecht | Steck is onderdeel van Overvecht Vastgoed | Vacatures | Bezorging | Retourbeleid | Bedrijfsgegevens | Privacyverklaring.| Algemene Voorwaarden

Giftcard van tuincentrum Steck uit Utrecht Overvecht wordt overhandigd aan klant

Steck Giftcard

Zoek je een groen cadeau voor je vader, moeder, buurman, leraar of wie dan ook? De Steck Giftcard besteed je in ons hele tuincentrum in Utrecht Overvecht. Wat denk je van een mooie kamerplant of tuinplant, stuk tuingereedschap of accessoire voor je huisdier?