ONZE MISSIE

De missie van Steck is om heel Utrecht groen te laten denken én doen. De verbinding met de natuur moet terugkomen in onze drukke levens. Planten zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, we voelen ons ook goed bij al dat groen. Planten vertragen, inspireren, behoren tot de belangrijkste basiselementen uit het leven. We kunnen niet zonder.

Daarom willen we graag dat Utrechters (en niet-Utrechters) hun planten beter leren kennen. Niet als leuk decorstuk in huis of in de tuin, maar als een levend iets dat voor ons zorgt. Wij zorgen voor planten, planten zorgen voor ons. Zo simpel is het. In onze tuinen kunnen we dat breder trekken: door bijvoorbeeld regenwater af te vangen en de tuin aantrekkelijk te maken voor insecten kunnen we bijdragen aan het oplossen van het klimaatprobleem.

Via onze makers en partners, blogs, workshops en expo’s hopen we onze plantenliefde en -kennis door te geven. We geven tips over klimaatvriendelijk tuinieren, over de verzorging van planten en de inrichting van je balkon. En dat proberen we zo verantwoord mogelijk te doen, met oog voor lokaal, circulair en biodivers.

Assortiment

Daarover: ons assortiment is niet 100% biologisch. We breiden ons duurzame assortiment steeds verder uit, met dito leveranciers en lokale makers. Maar we letten ook op de prijs, zodat je ook met een kleine portemonnee terechtkunt bij Steck. Daarbij kiezen we voor producten die een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk hebben. Dat is zeker niet altijd volledig biologisch, of ecologisch. Soms kan dat namelijk niet (omdat het bijvoorbeeld nog niet bestaat) en soms kiezen we voor betaalbaar en duurzaam naast elkaar. Want dat vinden we wel zo sociaal. Voor buitenplanten kiezen we zo veel mogelijk voor vaste planten, omdat deze veel langer meegaan dan eenjarige planten.


Wil je tips ontvangen over klimaatvriendelijk tuinieren en op de hoogte blijven van de veranderingen bij Steck? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

verantwoord ondernemen

Voor ons bestaat verantwoord ondernemen uit twee delen: onder verantwoord ecologisch vallen de duurzame producten die we aanbieden, de koffie die we schenken, de materialen waarmee we bouwen en de (lokale) partners met wie we samenwerken. Daarnaast vinden we het belangrijk om verantwoord sociaal bezig te zijn: we willen dat iedereen mee kan doen, zowel klanten als medewerkers. We werken graag samen én we doen graag iets voor een ander. Bij al onze keuzes proberen we met beide punten rekening te houden, zowel in de programmering als in het assortiment en in  het managen van onze onderneming.