groen denken EN DOEN

Veel mensen willen graag bijdragen aan een betere wereld. Als je begrijpt hoe bepaalde natuurprocessen werken, dan is dat eigenlijk relatief eenvoudig.

Daarom hebben we in de winkel een aantal ‚Äėklimaathoeken' gecre√ęerd. Hopelijk inspireren we je per onderwerp met onze kennis, programma en assortiment om na te denken over deze thema‚Äôs en er thuis zelf mee aan de slag te gaan.

Hieronder kun je per onderwerp verder klikken voor meer informatie.

GROEIENDE STAD

Groen in de stad verkoelt, voorkomt wateroverlast, stimuleert de biodiversiteit, verbetert de luchtkwaliteit én mensen worden er blij van.

SCHITTERENDE REGEN

Als iedereen helpt met regenwater opvangen, voorkomen we dat rioleringen overstromen bij hoosbuien. √Čn we verbruiken minder water bij extreme droogte.

HEILIGE GROND

Goed bodemleven is de basis voor een gezonde tuin! Maar hoe zorg je voor zo’n gezonde bodem?

KOSTBAAR LEVEN

De afgelopen dertig jaar is driekwart van het aantal insecten in Nederland verdwenen. De bestuiving van planten en bomen wordt hierdoor steeds lastiger. Gelukkig is het nog niet te laat.

SMAKELIJK GROEN

Als je er de tijd voor neemt, kun je prima zelf voor je voedsel zorgen. Bijvoorbeeld door het te verbouwen in je tuin of op je balkon, of door te wildplukken in het bos.

NATUURLIJK BINNEN

In een natuurlijke omgeving voelen we ons thuis. Dat zit in onze genen. Biophilia heet dat met een mooi woord.