De eerste wildopvang in Utrecht

Stichting Snorhaar is de eerste wildopvang in de provincie Utrecht. Kleine zieke en gewonde wilde zoogdieren krijgen hier de beste verzorging, van egels en hazen tot konijnen en eekhoorns.

Verzorging van zieke egels, hazen en eekhoorns

De vrijwilligers van Snorhaar verzorgen de zieke en gewonde dieren die particulieren en professionals binnenbrengen. De vrijwillige medewerkers zorgen voor een fijne tijdelijke leefplek, voeden de dieren en monitoren hun gewicht. Als het nodig is, krijgen ze de juiste medische behandeling. De wildopvang krijgt hierbij ondersteuning van een dierenarts. Het uiteindelijke doel? Egels, hazen, konijnen en eekhoorns weer gezond laten terugkeren in de natuur. Behalve goede zorg geeft de stichting ook educatie over de natuur in de stad.  

Een persoon met een bril en een zwart-wit gebreide trui houdt zorgzaam een klein konijn in haar handen bij Stichting Snorhaar. De persoon kijkt aandachtig naar het konijn, en heeft in de andere hand een injectiespuit om medicatie toe te dienen
Een volwassen egel staat in een natuurlijke omgeving, waarschijnlijk een bos of tuin, met zijn gezicht naar de camera gericht. Het lijkt een heldere dag en de egel bevindt zich tussen groene planten, waardoor de setting natuurlijk en rustig oogt.

Zieke of gewonde dieren brengen

Heb je een klein wild dier zoals een egeltje of haasje gevonden en denk je dat het hulp nodig heeft? Bel voordat je iets doet, even met Stichting Snorhaar of de dierenambulance voor advies of overleg. Het kan namelijk líjken dat het dier hulp nodig heeft, terwijl dat niet zo is.

Dierenarts van Stichting Snorhaar

Stichting Snorhaar wordt ondersteund door dierenartsenpraktijk Markdierenarts in
Vleuterweide. Dit is belangrijk, omdat op deze manier de dieren de juiste
diergeneeskundige hulp krijgen. Lucas van Berne, dierenarts bij Markdierenarts,
komt een aantal keer langs bij Stichting Snorhaar om de dieren te bekijken en als het
nodig is kunnen de dieren van Stichting Snorhaar terecht op de praktijk.
Meer informatie over Markdierenarts kan je vinden op www.markdierenarts.nl

dierenarts bij steck
Een jonge egel wordt vastgehouden in iemands handen met blauwe beschermende handschoenen. De egel heeft zijn ogen open en lijkt ontspannen te zijn, met enkele van zijn stekels zichtbaar tegen een achtergrond van licht houtkleur.

Vrijwilliger worden bij Stichting Snorhaar

De wildopvang wordt gerund met de hulp van een hoop fantastische vrijwilligers. Wil je ook bijdragen aan de verzorging van die schitterende kleine diertjes? Houd Stichting Snorhaar in de gaten om te weten wanneer er weer nieuwe vrijwilligers nodig zijn. 

Contact

Neem voor vragen over de pluktuin contact op met Stichting Snorhaar:

E-mail: info@stichtingsnorhaar.nl
Telefoon: 06-35641270

Adres

Stichting Snorhaar is gehuisvest in tuincentrum Steck in Utrecht Overvecht. Je vindt de opgevangen dieren bij de dierenafdeling.

Steck Utrecht
Gageldijk 3
3566ME Utrecht