Plantchallenge 2024

Doe je dit jaar mee aan onze Plantchallenge? Kies 1 kamerplant uit je collectie, die je dit jaar van dichtbij gaat volgen. Een stekje dat nog moet groeien, een kneusje of gewoon je lievelingsplant. De uitdaging is om dit jaar met de juiste verzorging het allerbeste uit je plant te halen. √Čn om meer te leren over je plant door de seizoenen heen.

Steck helpt je hierbij. Met persoonlijk advies van onze plantendokter en met een plantenboostpakket voor de eerste 30 deelnemers.

Zo werkt het:

 1. Plaats een foto van je plant op instagram (in de feed) met de hashtag #steckchallenge. Schrijf erbij wat je doel is voor deze plant in 2024. Tag @steckutrecht*.
 2. We nemen contact met je op via instagram. 
 3. Je ontvangt persoonlijk advies over het verzorgen van je plant van onze plantendokter.
 4. De eerste 30 deelnemers mogen een plantenboostpakketje ophalen bij Steck.
 5. Elk seizoen vragen we je om een update van je plant in fotovorm om de vorderingen te bekijken. Steeds op instagram. Dit zal zijn: begin januari, begin mei, begin september en begin december. 
 6. En dan krijg je opnieuw advies, passend bij het seizoen. 
 7. Doe je in december nog mee? Dan krijg je van ons een mooie plant cadeau voor je groene collectie.

* Heb je een privé-account? Stuur ons dan ook een dm van je post. Anders zien we deze niet! 

Onze eigen plantenchallenge

We doen zelf natuurlijk ook mee aan de Plantchallenge. In de Kamerkas vind je een opstelling met drie planten die we dit jaar extra goed verzorgen. Ze hebben zelfs een eigen naam! Hieronder stellen we ze aan je voor. Op Instagram houden we jullie op de hoogte van de ontwikkeling van deze troetelplanten. √Čn je kunt ze natuurlijk ook live ‘in actie’ zien in de winkel.¬†

Voorwaarden Steck Plantenchallenge 2024:

 • De Plantchallenge loopt van 1 januari 2024 tot 31 december 2024.
 • Je kunt ook n√° januari nog¬† deelnemen aan de challenge voor advies.¬†
 • Om in aanmerking te komen voor de gratis plant in december, moet je minimaal 4 updates van je plant hebben gedeeld, tussen 1 september en 31 december. Met steeds ten minste een maand tussen de updates.¬†
 • Als je meedoet aan de challenge vind je het goed dat je foto‚Äôs worden gedeeld op het instagramaccount van Steck en op de website van Steck.¬†
 • Onze plantendokter doet zijn uiterste best om je plant zo mooi mogelijk te krijgen, maar kan geen garanties geven voor het slagen van de challenge.
 • Je mag met maximaal 1 plant deelnemen.¬†
 • Je houdt heel erg veel van planten.