KERSTBOMEN

Voor veel mensen is de kerstboom hĂ©t symbool van de gezamenlijkheid waar Wintergloed om draait. Bij Steck is er voor ieder wat wils, of je nu kiest voor een traditionele kerstboom (met – of zonder kluit), een boom van duurzame kerstbomen, of een kunstkerstboom waarmee je nog 10 jaar vooruit kunt. 

Duurzame Kerstbomen

Ook dit jaar is Steck een afhaalpunt voor Duurzame Kerstbomen. Dit is een goed alternatief voor traditionele kerstbomen die na de jaarwisseling bij het afval terecht komen. De duurzame bomen worden na het gebruik namelijk weer ingeleverd. 

De bomen met kluit blijven leven en worden nadat je ze inlevert weer terug geplant in de natuur. De bomen zonder kluit worden tot compost en houtsnippers verwerkt en teruggebracht in de natuur. Voor iedere verkochte boom zonder kluit plant Duurzame Kerstbomen twee jonge boompjes terug. Dit kunnen eiken, elzen, essen, meidoorns, berken of de douglas spar zijn.

Zo werkt het:

1. Bestel je duurzame kerstboom

Op de website van duurzame kerstbomen kies je een kerstboom uit en selecteer je Steck als afhaalpunt. Je kunt kiezen tussen een boom met of zonder kluit. Verder kan je uiteraard kiezen welke maat het beste in jouw kamer past. Het statiegeld wat je betaalt krijg je terug als je de boom weer inlevert.

2. Haal je kerstboom op bij Steck

Op de afgesproken afhaaldatum kan je je bestelde kerstboom ophalen bij Steck. Een van onze medewerkers helpt je om de boom te vinden die jij hebt besteld. Zorg dat je voor de zekerheid je orderbevestiging bij je hebt!

3. Lever je kerstboom weer in

Na de feestdagen lever je boom weer inleveren bij Steck. Nadat je dit hebt gedaan wordt het statiegeld door Duurzame Kerstbomen op je rekening overgemaakt.

Uiteindelijk worden de kerstbomen bij Steck opgehaald. De Sparren worden dan terug in de aarde geplant, en de Nordmannen worden tot compost en houtsnippers verwerkt om zo terug in de natuur te komen.

Kunstkerstbomen

In de Noorderkas van Steck vind je een ruim assortiment kunstkerstbomen. Dat is niet alleen een makkelijke, maar in veel gevallen ook een goede duurzame optie! Als je niet ieder jaar een nieuwe boom koopt en weggooit scheelt dat een hoop water, kunstmest et cetera. Je kan er meer over lezen in dit interview met onze leverancier. In de winkel staan onze medewerkers uiteraard ook klaar om je te helpen met je keuze.

 

Echte kerstbomen

Als de traditionele kerstboom jouw voorkeur heeft ben je uiteraard ook bij Steck aan het juiste adres. Op ons buitenterrein vind je een ruim assortiment. Verschillende soorten (zoals de bekende Nordmann en Picea), afgezaagd of met kluit en in verschillende maten tot wel 250 cm! 

Easyfix

Sinds dit jaar kunnen we met het Easyfix systeem eenvoudig en snel een gat in de onderkant van je gezaagde boom boren. Hierna past de boom perfect op de bijbehorende standaard. Zo wordt het super makkelijk om je kerstboom in korte tijd kaarsrecht op te zetten!