Tuinkalender juni: deze tuinklusjes doe je nu

De zomer komt er eindelijk aan! Maar welke klussen in de tuin en op het balkon doe je in juni? Wat kun je deze maand doen om jouw buitenleven nog mooier te maken? Hieronder vind je 5 klusjes om jouw tuin of balkon zomerklaar te maken.

In een moestuin is iemand aan het werk

1. Oogsten en zaaien in de moestuin

 

Heb je een moestuin? Dan pluk je daar nu al - letterlijk - de vruchten van! Deze maand oogst je bijvoorbeeld de eerste aardbeien, aardappels, sla, spinazie en erwten. Ook kun je groenten als radijs en sla zaaien voor een tweede oogst in de zomer. In de Voedseltuin bij Steck doe je veel inspiratie op!

Woon je in Utrecht? Dan krijg je tot eind oktober € 40 korting op een regenton bij Steck.  

2. Onderhoud

 

Bij vaste planten en rozen haal je de uitgebloeide bloemen weg, zo stimuleer je nieuwe bloei. Snoeien? Dat doe je deze maand met heggen als buxus, liguster en taxus. En ben je gezegend met een gazon? Dan mag je deze maand ook lekker gaan maaien! Maar, let op, niet te kort, anders heb je kans op uitdroging tijdens warmere dagen. 

3. Water geven

 

De zomer staat om de hoek en de eerste fijne warme dagen hebben we al gehad. De komende maand gaat het - als het goed is - alleen nog maar lekkerder worden. Zorg in droge tijden voor voldoende water voor je bloemen en planten buiten. Geef ze het liefst water uit de regenton - want duurzaam - en doe dit in de vroege ochtend of late avond om verdamping te minimaliseren. Woon je in Utrecht? Dan krijg je tot eind oktober € 40 korting op een regenton bij Steck.  

 

4. Onkruid wieden

 

Vergeet deze maand niet om onkruid weg te halen, want met die warme dagen in juni groeit het snel! Door onkruid te verwijderen, krijgen planten en bloemen alle voedingsstoffen die ze nodig hebben. Overigens heeft onkruid ook een positieve functie. Hier lees je er meer over. En besluit daarna hoe grondig je te werk gaat.

Iemand staat met een schoffel in een tuin te werken, en haalt daar onkruid tussen zijn planten weg.
Iemand staat met een schoffel in een tuin te werken, en haalt daar onkruid tussen zijn planten weg.

 

5. Checken op ongewenste bezoekers

 

Ongewenste bezoekers? Jazeker! Ook in jouw tuin kunnen plagen als bladluizen, slakken of spint voorkomen. Controleer daarom je  planten regelmatig op deze ongewenste bezoekers en pak ze direct aan. Bij Steck vind je verschillende natuurlijke bestrijders.

In een notendop

 

Deze klussen pak je op in juni:

  1. Oogsten en zaaien in de moestuin 
  2. Onderhoud: lekker bijknippen en maaien 
  3. Planten water geven
  4. Onkruid weghalen 
  5. De tuin checken op ongewenste bezoekers 

 

En misschien wel de belangrijkste tip: vooral veel genieten! Pak je zonnebrand (en bril) erbij, een boekje, koud drankje, een fijne salade, de parasol voor de nodige schaduw en geniet van de eerste zomermaand van 2024 in je tuin (of op je balkon)! En mocht je op zoek zijn naar nieuwe accessoires, planten of zaadjes om je tuin hele

Close-up van feloranje bloemen tegen een heldere blauwe hemel. De bloemen staan trots op lange stelen, omringd door groene bladeren en enkele rode bloemknoppen die nog moeten uitkomen. De kleuren van de bloemen contrasteren mooi met de lucht, wat een levendig en zomers gevoel geeft.

Blijf op de hoogte

Er gebeurt ontzettend veel bij Steck. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Zo mis je niets van onze transitie van tuincentrum naar groene stadsoase.

Openingstijden

Maandag
09:00 – 18:00
Dinsdag
09:00 – 18:00
Woensdag
09:00 – 18:00
Donderdag
09:00 – 18:00
Vrijdag
09:00 – 18:00
Zaterdag
09:00 – 17:00
Zondag
10:00 – 17:00

Contact

Heb je een vraag of suggestie? We horen graag van je!
Telefoon: 030 782 0680
Email: info@steckutrecht.nl

Volg je ons al?

© 2024 Steck Utrecht | Steck is onderdeel van Overvecht Vastgoed | Vacatures | Bezorging | Retourbeleid | Bedrijfsgegevens | Privacyverklaring.| Algemene Voorwaarden

Giftcard van tuincentrum Steck uit Utrecht Overvecht wordt overhandigd aan klant

Steck Giftcard

Zoek je een groen cadeau voor je vader, moeder, buurman, leraar of wie dan ook? De Steck Giftcard besteed je in ons hele tuincentrum in Utrecht Overvecht. Wat denk je van een mooie kamerplant of tuinplant, stuk tuingereedschap of accessoire voor je huisdier?