schitterende regen

Water is kostbaar goed, dat vergeten we weleens. Per jaar besproeien we onze tuin met gemiddeld zo’n 1.100 liter drinkwater. Dat is zonde, want door regenwater goed op te vangen en slim te gebruiken is dat helemaal niet nodig. Koppel een regenton aan je regenpijp en geef je tuin één keer per week flink veel water in plaats van elke dag een beetje. Zo leer je je planten omgaan met droogte.

Zet je planten liever in de grond dan in potten: dan hebben ze minder water nodig. Bovendien geef je regen de kans om rustig in de grond te zakken. Als iedereen helpt met regenwater opvangen, voorkomen we dat rioleringen overstromen bij hoosbuien. Én we verbruiken minder water bij extreme droogte. Regenwater opvangen kan ook door je tuin of je dak te vergroenen of een geveltuin aan te leggen.

Meer over dit thema

5x planten voor in je geveltuin

Op zoek naar planten voor in je geveltuin? Voor onze samenwerking met Duurzame Week schreven we een blog met 5 plantentips voor in je geveltuin. Zo kun je snel aan de slag met tegels wippen en je geveltuin meteen vullen met de juiste planten. Ook geven we je tips hoe je deze planten moet verzorgen.

Lees verder »

IN HET KORT

Schitterende regen

Regenwater is makkelijk op te vangen met een regenton.

Regenwater opvangen kan ook door je tuin of dak te vergroenen of door een geveltuin aan te leggen.