NK Tegelwippen

Wint Utrecht dit jaar het NK tegelwippen? Met jouw hulp moet dat lukken! Het NK tegelwippen vindt dit jaar plaats tussen 21 maart en 31 oktober. De gemeente waarin de meeste tegels worden vervangen door groen, wint de wedstrijd. Steck zegt: Hup Utrecht! Doe je mee?

Waarom tegelwippen?

Het NK Tegelwippen heeft maar één doel: Nederland groener maken. Dit is belangrijk, want door klimaatverandering hebben we te maken met steeds extremer weer: droge, hete zomers en heftigere regenbuien.

Tegels in tuinen en straten zorgen ervoor dat de hitte blijft hangen en dat het water niet weg kan. Door meer groen aan te leggen maken we het klimaat in de stad aangenamer en verminderen we wateroverlast. Daarnaast is een groenere stad beter voor bijen, vlinders, vogels en andere belangrijke dieren uit ons ecosysteem. √Čn een groene leefomgeving heeft een bewezen positief effect op ons welzijn. Eruit dus met die tegels!

Hoe werkt het?

Of je nu een geveltuin aanlegt, het terras in je tuin verkleint, groene zones in je straat maakt of het schoolplein mee helpt vergroenen: Iedereen die tegels vervangt door groen, kan dit doorgeven op de website van het NK Tegelwippen.

De tegelteller houdt bij hoeveel tegels er per gemeente gewipt zijn. Er wordt gerekend in tegels van 30×30 cm, dus als je tegels een ander formaat hebben, dan moet je het even omrekenen.

Wat doet Steck?

Wij zijn fan van het NK Tegelwippen, want de stad kan ons niet groen genoeg zijn. Vorig jaar behaalde Utrecht de 7e plaats van de steden met meer dan 100.000 inwoners. Niet slecht, maar het kan beter!

We dagen alle Utrechters uit mee te helpen aan een groenere stad: trek die tegels uit je tuin, leg een geveltuin aan of overleg met de gemeente of er meer tuintjes mogen komen in je straat. Bij Steck kun je terecht voor het inrichten van je nieuwe tuin. Hou ook ons instagram-account in de gaten voor leuke winacties en kortingen rondom het tegelwippen.

Tegelwip-inspiratie

In samenwerking met