Steck in beeld

Steck is meer dan een tuincentrum. Op het terrein zitten lokale en duurzame partners die √≥√≥k groen denken en doen. Steck-reporter Bart zoekt ze allemaal op. Wat doen ze? Hoe zijn ze bij Steck betrokken? Wie zijn de mensen achter de initiatieven? Ontdek het in deze video’s.

In deze video: Tuincafé Noordertuin. Hoe komt dat heerlijke broodje Halloumi bij het tuincafé eigenlijk op je bord? Of de andere vega en seizoensgebonden gerechten? Chefkok Catrin vertelt er alles over.

In deze video: Wat is een voedseltuin precies? Welke gewassen worden hier verbouwd en wie werken er allemaal? Tussen de kolen en wortels is aan het woord: coördinator Mark.

Te midden van dahlia’s, gladiolen en nog meer andere natuurvriendelijke bloemen vertelt Noraly over haar pluktuin. Waar komt de klinkende naam vandaan? En hoe werkt een pluktuin eigenlijk? Je ziet het in deze video.  

Stap in deze video binnen in een walhalla van eetbare biologische planten in de kwekerij. De uiensoepboom bijvoorbeeld. Eigenaar Boudewijn vertelt alles over de kwekerij die hij begon met zijn partner Yessie. Ontdek: welke planten kweken zij? En hoe gaan ze te werk? En nog veel meer. 

Wat hebben oesterzwammen en koffiedik met elkaar te maken? Wat doet De Clique precies,  waar halen ze hun kliekjes vandaan en wat maken ze ermee? Elisa vertelt er alles over en laat het je zien.