De schaatsbaan bij Steck is nu gesloten. Volgend jaar schaats je weer rondjes op onze baan vanaf november!

Schaatsbaan

Op de schaatsbaan bij Steck in Utrecht schaats je in de winter elegant je rondjes, of het nu vriest of dooit. Gratis! Terwijl je pootje over doet, word je betoverd door de sprookjesachtige sfeer van Wintergloed. Dompel je onder in de show vol fonkelende lichtjes, schitterende kerstballen en kerstbomen in alle soorten en maten. 

De schaatsbaan is voor nu gesloten. Vanaf november verwelkomen we je graag weer op onze baan.

Schaatsbaan van kunststof
De overdekte schaatsbaan is ultramodern: het lijkt alsof je over echt ijs glijdt, maar je schaatst op kunststof. Een ijsbaan zonder ijs? Ja, echt!

De baan, van 10 x 16 meter, is gemaakt van synthetisch ijs. Dat heeft verschillende voordelen. De schaatsbaan verbruikt geen elektriciteit en geen koelmiddelen. En veel minder water dan een traditionele ijsbaan. De baan is niet zo koud als echt ijs, w√©l veel duurzamer. Bovendien: hij gaat jaren mee. 

Gratis schaatsen en hulp-walvis te leen
En de schaatsen? Die staan vanaf maat 25 elke dag voor je klaar. Gratis. Scherp geslepen en dagelijks van binnen ontsmet. Geen gesjouw met eigen schaatsen, wel zo makkelijk. Help je ons de schaatsen schoon en fris te houden? Ga alleen met schone sokken in de schaats. 

De schaatsen die je leent bij Steck passen perfect bij deze schaatsbaan. Zelf schaatsen meenemen k√°n, maar zorg er dan wel voor dat ze scherp geslepen zijn. Anders beschadigt de baan. Noren zijn niet toegestaan. 

Kun je tijdens het schaatsen wel wat hulp gebruiken? Schakel gerust een kunststof steuntje in: pak een hulp-walvis en laat je tijdens het schaatsen ondersteunen. Zo schaats je in een mum van tijd veilig rond.

Koek en zopie
Bij schaatsen hoort koek en zopie. Strijk neer bij Tuincafé Noordertuin voor een kop koffie, warme chocolademelk en huisgemaakte lekkernijen. Eten en drinken op de schaatsbaan is niet toegestaan.

Praktische informatie

Openingstijden
De schaatsbaan opent weer in november 2024. Abonneer je op onze nieuwsbrief of houd onze Instagram in de gaten om op de hoogte te blijven. Bekijk in de tussentijd ook eens de rest van ons programma!

Toezicht en veiligheid
Bij de schaatsbaan houdt een bedrijfshulpverlener van Steck toezicht. Wel schaats je op eigen risico. Jonge kinderen mogen alleen onder begeleiding van een volwassene de schaatsbaan op. Luister altijd naar de instructies van de medewerker van Steck die bij de baan staat. En gebruik de schaatsbaan alleen waarvoor ‚Äėie bedoeld is: om te schaatsen. Zo zorgen we samen voor de veiligheid. Toch gevallen? De Steck-medewerker heeft een pleister voor je (en een EHBO-koffer).¬†