Schaatsbaan

Kom vanaf 1 november schaatsen op de gloednieuwe schaatsbaan bij Steck in Utrecht. Gratis! Terwijl je je elegant rondjes schaatst en pootje over doet, word je betoverd door de sprookjesachtige sfeer van Wintergloed. Dompel je onder in de show vol fonkelende lichtjes, schitterende kerstballen en kerstbomen in alle soorten en maten. Veel schaatsplezier!

Schaatsbaan van kunststof
De overdekte schaatsbaan is ultramodern: het lijkt alsof je over echt ijs glijdt, maar je schaatst op kunststof. Een ijsbaan zonder ijs? Ja, echt!

De baan, van 10 x 16 meter, is gemaakt van synthetisch ijs. Dat heeft verschillende voordelen. De schaatsbaan verbruikt geen elektriciteit en geen koelmiddelen. En veel minder water dan een traditionele ijsbaan. De baan is niet zo koud als echt ijs, wĂ©l veel duurzamer. Bovendien: hij gaat jaren mee. 

Gratis schaatsen en hulp-walvis te leen
En de schaatsen? Die staan vanaf maat 25 elke dag voor je klaar. Gratis. Scherp geslepen en dagelijks van binnen ontsmet. Geen gesjouw met eigen schaatsen, wel zo makkelijk. Help je ons de schaatsen schoon en fris te houden? Ga alleen met schone sokken in de schaats. 

De schaatsen die je leent bij Steck passen perfect bij deze schaatsbaan. Zelf schaatsen meenemen kĂĄn, maar zorg er dan wel voor dat ze scherp geslepen zijn. Anders beschadigt de baan. Noren zijn niet toegestaan. 

Kun je tijdens het schaatsen wel wat hulp gebruiken? Schakel gerust een kunststof steuntje in: pak een hulp-walvis en laat je tijdens het schaatsen ondersteunen. Zo schaats je in een mum van tijd veilig rond.

Koek en zopie
Bij schaatsen hoort koek en zopie. Strijk neer bij Tuincafé Noordertuin voor een kop koffie, warme chocolademelk en huisgemaakte lekkernijen. Eten en drinken op de schaatsbaan is niet toegestaan.

Praktische informatie

Openingstijden
De schaatsbaan is open van 1 november tot en met 31 december 2023, tijdens de reguliere openingstijden van Steck. Je vindt hem in de tuinkas. Volg gewoon de route op de grond. Hier meld je je aan: scan de QR-code en laat je informatie achter. Dan begint het schaatsplezier!

Toezicht en veiligheid
Bij de schaatsbaan houdt een bedrijfshulpverlener van Steck toezicht. Wel schaats je op eigen risico. Jonge kinderen mogen alleen onder begeleiding van een volwassene de schaatsbaan op. Luister altijd naar de instructies van de medewerker van Steck die bij de baan staat. En gebruik de schaatsbaan alleen waarvoor ‘ie bedoeld is: om te schaatsen. Zo zorgen we samen voor de veiligheid. Toch gevallen? De Steck-medewerker heeft een pleister voor je (en een EHBO-koffer).