Zomerzin: Vlindercursus - Stadstuinieren voor meer vlinders

Leer alles over wat vlinders nodig hebben in de stad en hoe je juist kleine tuintjes voor hen kan inrichten

Datum
22 juni 2024

Tijd
10:00-11:30

Toegang
5 euro

Locatie
Noordertuin in Steck of buiten bij mooi weer

Vlindercursus: Stadstuinieren voor meer vlinders

De vlinderman is terug! Na het succes van de eerste editie zal deze cursus herhaald worden tijdens het Zomerzin weekend in Steck.

In deze cursus van ongeveer 90 minuten vertelt Nicky Castricum van Vlindertuin Mot in Mokum je alles over wat vlinders nodig hebben in de stad. En dat gaat een stuk verder dan alleen bloemen!

Aan de hand van veel cursus materiaal kijken we hoe je heel efficiënt kan zijn qua biodiversiteit in kleine tuintjes, maar ook naar maaibeheer van bloemenweides en tuinen op juist arme grond. We hebben het over de overlap in waard- en drachtplanten en hoe je de beestjes in de tuin kan laten overwinteren.

Heb je plannen voor een geveltuin of balkon, of al een klein vermoeden dat achter de beestjes veel meer schuilgaat dan op het oog lijkt? Meld je aan en wordt vlinderslim!

Overige informatie
De workshop duurt van 10:00 tot 11:30u en is bedoeld voor volwassenen. Locatie: tuincafé Noordertuin, gelegen binnen Steck. 

Hier kun je ook terecht voor een kop koffie, thee en/of een heerlijk vegetarische lunch.

Bij mooi weer zal de workshop verplaatst worden naar buiten.

Over Nicky, de vlinderman

Mijn naam is Nicky Castricum en als kind was ik al gefascineerd door vlinders. Ooit, lang geleden, heb ik de wens uitgesproken om een vlindertuin te starten, met als doel educatie over vlinders te geven. Want hoe breng je vlinders ook in je eigen omgeving? Op je balkon of in je tuin. Op deze manier vertellen over vlinders en laten zien hoe complex de natuur kan zijn, vind ik prachtig. Inmiddels is mijn droom werkelijkheid geworden en bedenk ik educatieve projecten en beheer ik vlindertuin ‘Mot in Mokum’.

Binnenkort bij Steck