Zomerzin: Rondleiding Voedseltuin (op inloop)

De Voedseltuin is een ontmoetingsplek waar gezamelijk in de tuin gewerkt wordt aan het verbouwen van (h)eerlijk voedsel dat betaalbaar en bereikbaar is voor iedereen

Datum
22 juni 2024

Tijd
10:00-12:00

Toegang
GRATIS (op inloop)

Locatie
Buitengebied Steck

Een groep vrijwilligers, gebogen over de aarde, werkt aan het planten en onderhouden van groentebedden in de gemeenschapstuin van de Voedseltuin Overvecht.

Tussen 10.00u en 12.00u zal er een rondleiding gegeven worden en het verhaal achter de Voedseltuin verteld worden.

Want de Voedseltuin is een mooie, toegankelijke plek om mensen te ontmoeten, samen eigen groenten te verbouwen, te leren, en om er even uit te zijn. Soms organiseren ze speciale activiteiten, zoals muziek op de tuin. Ontspanning, actief bezig zijn en leren gaan op de tuin hand in hand. In de Voedseltuin Overvecht verbouwen ze voedsel, gezond, biologisch en duurzaam, en bereikbaar en betaalbaar voor iedereen in de wijk.

Bij de Voedseltuin genieten ze van het tuinieren: van zaadje tot plant tot gezond eten op je bord. De gezelligheid en het sociale contact. De tuin geeft rust en ontspanning in de hectiek van alledag: je bent er heerlijk buiten en je kunt er met je handen bezig zijn, met ‘beide benen op de grond’. Bij de Voedseltuin ben je altijd welkom en naast meedoen kun je ook meedenken.

Zo dragen ze voor en met elkaar bij aan een groen, gezond en sociaal Utrecht Overvecht. Dáárvoor is de Voedseltuin ‘Voor en met elkaar’.

Een vrijwilliger buigt zich over de tuinbedden om te wieden in de Voedseltuin Overvecht, een initiatief dat lokale gemeenschappen betrekt bij stadslandbouw.

Vrijwilliger werkt actief aan de Voedseltuin Overvecht, uitgerust met een lange hark om het tuinbed te bewerken.

Overige informatie

Deze rondleiding is geschikt voor iedereen, is van 10.00u-12.o0u en is gratis. Je hoeft niet te reserveren en kan gewoon aan komen lopen.

Over de Voedseltuin

De Voedseltuin is een ontmoetingsplek waar gezamelijk in de tuin gewerkt wordt aan het verbouwen van (h)eerlijk voedsel dat betaalbaar en bereikbaar is voor iedereen

Binnenkort bij Steck