Workshop - Maak een plantenhanger van macramé

Leer de basistechniek van macramé: een knooptechniek waarmee we een plantenhanger maken voor meer groen in huis en op je balkon

Datum
23 augustus 2024

Tijd
13:30-16:00

Toegang
35 euro

Locatie
Steck

Wat ga je doen?

Macramé is een handwerk techniek, die bestaat uit het knopen van draden zodat er een patroon ontstaat. Deze draden worden met de hand geknoopt. We gebruiken in de workshop de twee soorten basisknopen en maken er een hanger van voor een bloempot of flesje.

In deze workshop leer ik je de beginselen van het knopen van je eigen plantenhanger. Je hebt de keuze uit verschillende soorten touw om te knopen en houten kralen om je hanger een unieke uitstraling te geven.

We beginnen met het kiezen van het touw dat je wilt gebruiken, knippen alle stukken op maat en gaan vervolgens aan de slag met knopen. Aan het einde kies je een pot om in je hanger te hangen.

Overige informatie

De workshop duurt van 13.30 tot 16.00 uur en de minimale leeftijd is 12 jaar.

Je gaat naar huis met een zelfgemaakte plantenhanger macramé, een pot en de kennis om zelf thuis aan de slag te kunnen gaan.

Over Albertine - de workshopgever

Ik ben Albertine Bruggink van creativiteit op maat en ik vind het fijn om iets te creëren.

En het enthousiasme wat ik zelf heb, breng ik graag over op anderen. Het maakt je niet alleen trots, maar brengt ook veel ontspanning. En is het niet leuk om wat je zelf hebt gemaakt ook thuis kan ophangen en daardoor ook een stukje natuur in huis brengt.

Binnenkort bij Steck