Workshop - Junglevibes: Planten tekenen en schilderen in Steck

Maak in 1 dag een schilderij of tekening van een deel van de planten in het tuincentrum

Datum
25 november 2023

Tijd
10:00-16:00

Toegang
89,50 euro

Locatie
Steck

Houd jij ook zo van planten? En houd je van tekenen en/of schilderen? Doe dan een dag creatief mee in de binnenjungle van het tuincentrum. In 1 dag maak je op basis van een aantal gestructureerde stappen een tekening of schilderij. Je kiest zelf een plek in het tuincentrum dat je inspireert.

Workshopgever Marjet geeft je oefeningen om te kijken en ze leert je over tonaliteit, compositie en vorm. Of je nu beginner of gevorderd bent, Marjet begeleid je op je eigen niveau naar een eindresultaat. 

Wat ga je doen?
In de ochtend begin je met kijken en schetsen, je kiest dan 1 beeld om op verder te werken. Wil je schilderen? Dan maak je hiervan een onderschildering in licht/donker. Ga je tekenen? Dan ga je dit beeld verder uitwerken. Na de lunch gaan de schilders aan de slag met kleuren mengen en het schilderij verder opbouwen. Tekenaars gaan verder met detailleren of kiezen desgewenst nog een andere plek om te werken. 

Inbegrepen zijn de volgende materialen:

– 1 doek per persoon
– Acrylverf
– Houtskool
– Groot papier
– Oliepastelkrijt
– Kleurpotlood

Wat neem je zelf mee:

– Schetsboek, potlood en kneedgum
– Krukje of campingstoel om op te zitten (we verspreiden ons door het tuincentrum)
– Kwasten (als je van plan bent te schilderen)
– Plastic bakje om water in te doen (als je van plan bent te schilderen)
– Plastic bordjes om verf op te mengen

Mocht je gebruik willen maken van andere materialen zoals bijvoorbeeld olieverf, aquarel etc, neem die dan zelf mee. Ik kan je daarin ook begeleiden.

Overige informatie

De workshop duurt van 10:00 tot 16:00u. Je kunt zelf lunch meenemen maar deze is ook te verkrijgen bij tuincafe Noordertuin in Steck.

Extraatje: op de workshop dag zelf ontvang je 10% korting op het winkelassortiment van Steck.

Over Marjet - De workshopgever

‘Als beeldend kunstenaar vind ik mijn inspiratie in de natuur en dan met name in de wereld van planten. Ooit begon dat doordat ik zelf in een tuincentrum planten ging schilderen! Ik ben enorm onder de indruk van de prachtige vormen van bladeren en de spannende doorkijkjes die je in flora en fauna kunt vinden. Ik geef regelmatig binnen – en buitenworkshops waarin ik mensen begeleid in het tekenen en schilderen van de prachtige flora en fauna die we om ons heen kunnen vinden!’

Voor meer informatie over mijn beeldend werk, workshops en lessen kun je kijken op www.marjetvisscher.com

Binnenkort bij Steck