PLANTBLINDNESS

In deze interactieve lezing leer je over jouw kamerplanten in hun natuurlijke habitat om verzorging vanzelfsprekender te maken

Datum
27 november

Tijd
14:30 - 16:30

Toegang
‚ā¨12,50

Locatie
Tuinhuis Noordertuin

Is het je weleens opgevallen dat in natuurdocumentaires vooral dieren in de hoofdrol spelen? En dat goede doelen vooral aandacht vragen voor bedreigde diersoorten? Maar waar zijn de planten?¬†En ken jij een bedreigde plantensoort? Over het algemeen worden planten gezien als de achtergrond waartegen het leven zich afspeelt. Dit wordt ook wel ‚Äėplantblindheid‚Äô genoemd. Maar planten zijn zoveel meer dan alleen het decor.

In deze lezing van botanisch filosoof Norbert Peeters draait het allemaal om het groen om ons heen. Luister naar het verhaal over de bijzondere biologie van planten, hun invloed op onze geschiedenis en hoe ze soms zelfs onze kijk op de wereld hebben veranderd. Na de lezing is één ding zeker: je hebt alleen nog maar oog voor planten!

Over Norbert


Vroeger wist ik minder van planten dan de gemiddelde gorilla. Waar ik moeite had om een beuk van een berk te onderscheiden, herkent en plukt mijn evolutionaire achterneef met het grootste gemak zo’n tweehonderd verschillende plantensoorten.

Lees meer op: http://botanischefilosofie.nl/norbert-peeters/