Gratis proeverij van Mesjokke chocolade

Ontdek en proef de eerlijke en heerlijke chocolade van deze ambachtelijke chocolademakers

Datum
25 november 2023

Tijd
11:00-16:00

Toegang
GRATIS

Locatie
Oogst in Steck

Op zaterdag 25 november zal gedurende de dag een gratis proeverij plaatsvinden van Mesjokke, Utrechtse chocolademakers waarbij eerlijkheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan bij het produceren van hun chocolade.

De chocolade van Mesjokke wordt gemaakt volgens het ‘Bean to Bar’-principe: elke stap in het productieproces wordt door Mesjokke zelf uitgevoerd om de kwaliteit van de chocoladereep te waarborgen. Voor alle cacao wordt een eerlijke prijs betaald en de makers van deze heerlijke chocolade zorgen er altijd voor dat ze precies weten waar de bonen vandaan komen. Hier winden ze dan ook geen doekjes om: op elke reep is te vinden waar de ingrediënten vandaan komen. Het gaat daarbij om bijzondere cacaobonen, die leiden tot heerlijke chocoladerepen.

Kom op zaterdag 25 november lekker proeven, ontdekken en laat je verrassen door Mesjokke.

Wat maakt Mesjokke chocolade zo bijzonder?

Mesjokke koopt alleen heel bijzondere soorten cacao, waarvan de smaak heel erg kan verschillen afhankelijk van het land van herkomst, de bodemsoort en de manier waarop de cacao gefermenteerd wordt. Voor deze ‘specialty’ cacao betalen ze een eerlijke prijs die twee tot drie keer hoger is dan wat er voor standaard ‘bulk’ cacao betaald wordt. En ze zorgen ervoor dat we altijd precies weten waar de cacao vandaan komt en dat de omstandigheden waaronder deze geproduceerd wordt goed zijn. Om het allerbeste uit de bijzondere cacaobonen te halen doen ze elke stap in het productieproces helemaal zelf! Bean to Bar heet dat.

Wist je dat?

Mesjokke een ode heeft gebracht aan de Utrechtse Domtoren in chocoladevorm? 

Deze Domtorens zijn gemaakt van cacaobonen van Cacao Bisiesto: een organisatie, gerund door Giff Laube en Jose Enrique Herrera. Giff en Jose zijn helemaal Mesjokke van cacao. Zij kopen verse cacao op van kleine boeren in de regio om die vervolgens vakkundig te fermenteren en drogen.

De chocolademakers van Mesjokke

Voor de Utrechtse chocolademakers van Mesjokke begint het maken van chocolade bij de magie van de cacaoboon. Want zij kopen alleen heel bijzondere soorten cacao, waarvan de smaak heel erg kan verschillen afhankelijk van het land van herkomst, de bodemsoort en de manier waarop de cacao gefermenteerd wordt.

Voor deze ‘specialty’ cacao betalen ze een eerlijke prijs die twee tot drie keer hoger is dan wat er voor standaard ‘bulk’ cacao betaald wordt, en zorgen ze ervoor dat ze altijd precies weten waar de cacao vandaan komt en dat de omstandigheden waaronder deze geproduceerd wordt goed zijn.

Om het allerbeste uit de bijzondere cacaobonen te halen doen ze elke stap in het productieproces helemaal zelf! Bean to Bar heet dat. Hiermee garanderen ze dat jij de állerbeste reep in handen krijgt.

Binnenkort bij Steck