Gratis proeverij van Lekkers van Sjem!

Ontdek en proef de biologische en echte Houtense confituren, marmelades, chutneys, chilisaus en siropen

Datum
8 december 2023

Tijd
11:00-16:00

Toegang
GRATIS

Locatie
Oogst in Steck

Op vrijdag 8 december zal gedurende de dag een gratis proeverij plaatsvinden van Lekkers van Sjem, een Houtense confituur, chutney, jam, sappen en siropenmaker waarbij lokaal hoog in het vaandel staat. 

De producten van Lekkers van Sjem komen erg dichtbij huis: uit Houten. Lekkers van Sjem maakt natuurlijk jam, maar ook chutneys en siropen, van vers en lokaal fruit. De lekkerste fruitige combinaties worden gemaakt voor de meest gebalanceerde smaken. Denk bijvoorbeeld aan confituur van peer en gember, of tropische chilisaus, waar kiwi in verwerkt zit. Op zoek naar bijzondere lokale producten? Dan zit je met iets van Lekkers van Sjem altijd goed!

Kom op vrijdag 8 december lekker proeven, ontdekken en laat je verrassen door Lekkers van Sjem.

Wat is het verschil tussen jam en confituur?

Het verschil is eigenlijk dat jam gepureerd fruit is waarbij confituur meer uit grovere stukjes bestaat. Het is daarbij wel afhankelijk van het soort fruit dat gebruikt wordt want een aardbei is na het koken veel minder in stukjes te houden dan bijvoorbeeld een appel of een bes. Nu moet daarbij wel gezegd worden dat dit afhankelijk is van het land waar je in bent. In België noemen ze alles confituren en hebben ze het niet over jam.

Lekkers van Sjem!

Lekkers van Sjem! maakt echte Houtense confituur, marmelades, chutneys, chilisaus en siropen. Met biologische ingrediënten en zonder kleur- en smaakstoffen, zodat de fruitsmaken de boventoon voeren: je proeft wat in het potje/flesje zit. Een groot deel van ons fruit verbouwen ze zelf, daarom hebben ze een wisselend aanbod afhankelijk van het seizoen en zolang de voorraad strekt.

Binnenkort bij Steck