Aanstaande Evenementen – Steck Utrecht

Expo: Fotoserie Hemicrania-Disambiguation

Het werk van Carole Rey is een visuele uitnodiging om de diversiteit en schoonheid van alles dat het leven ons geeft te bewonderen, maar ook het lijden een plek te geven. De expositie Hemicrania-Disambiguation is een ode aan pijn en verlichting en ons vermogen als mens om uitdagingen die op ons pad komen te verdragen ... Meer lezen

Groeiende Gevels – Klimaatestafette

Wil je ook een geveltuintje, maar weet je niet waar je moet beginnen? Op zaterdag 25 september helpen we je vooruit. Tussen 11.00 en 15.00 uur kun je met al je geveltuinvragen terecht bij onze experts. Hoe groot mag zo’n tuin zijn? Welke planten kun je er het beste in zetten? Bestaan er ook eetbare geveltuinen? (ja!)  

Recurring

Workshop – Stilleven en Fotografie *Uitverkocht

Tijdens de workshop ‘Stilleven en Fotografie’ worden deelnemers aangemoedigd en begeleid in het combineren van bloemen, groentes en diverse andere objecten tot betoverende stillevens. Vervolgens worden deze creaties gefotografeerd met gebruik van natuurlijk licht. Hierdoor versterkt te kracht van deze in de tijd gevangen ‘collage’.

Kinderworkshop – Stilleven en Fotografie (UITVERKOCHT)

Tijdens de kinderworkshop 'Stilleven en Fotografie' worden kinderen aangemoedigd en begeleid in het combineren van bloemen, groentes en diverse andere objecten tot betoverende stillevens. Vervolgens worden deze creaties gefotografeerd met gebruik van natuurlijk licht. Hierdoor versterkt de kracht van deze in de tijd gevangen compositie.

Workshop – Boeket maken in de Pluktuin

Leer een boeket maken zoals een echte bloemist: Korenschoof. Zodat de de bloemen mooi op de vaas staan en mooi op zijn plaats blijven. Laat je verrassen door wat het najaar ons te bieden heeft. De laatste bloemen staan in bloei en de wilde kruiden nemen prachtige vormen en kleuren aan. De workshop zal in ... Meer lezen

Workshop – Droogbloemenkrans maken

Een pluktafel met allerlei soorten en kleuren droogbloemen staat klaar om creatief lekker los te gaan. Suzet van Pluktruck laat je zien hoe je van een messing ring en ijzerdraad, jouw eigen droogbloemenkrans maakt die precies is afgestemd op het interieur van je woonkamer, slaapkamer, veranda, you name it!

Wateropvang & Daktuinen – Klimaatestafette

Rond je huis en in je tuin kun je allerlei aanpassingen maken waardoor je regenwater beter benut. Wil je weten hoe? Kom dan op zaterdag 9 oktober naar Steck. Tussen 11.00 en 15.00 uur zijn er lezingen, inloopspreekuren en activiteiten rond wateropvang en daktuinen. We organiseren deze dag samen met WaterLeider en de Dakdokters.