OVER WINTERGLOED

Bij Steck vieren we Kerst als onderdeel van Wintergloed. Daarmee vieren we Kerst als het Midwinterfeest waaruit ze deels is ontstaan. Als een heerlijke, winterse beleving, waarin we stilstaan bij elkaar, bij onze plek op deze planeet en het belang van licht in ons bestaan. Want zonder licht geen leven, wisten de Germanen al. Natuurlijk hebben we ook de mooiste kerstballen, -bomen en -decoratie, we vieren Kerst voortaan alleen wat breder.

1. Samen vieren

December is een maand van samen zijn, van gezelligheid en knusheid. De Denen noemen dit Hygge. Zij zien dit als een van de belangrijkste dingen in het leven: tijd doorbrengen met geliefden, lekker lang tafelen en praten over het leven, en het creëren van een warme sfeer. Met Wintergloed benadrukken we het belang hiervan in de wintermaanden. Daarom kun je deelnemen aan allerlei fijne, winterse activiteiten bij Steck en hebben we de winkel in feestelijke, warme sferen ingericht. Om je eigen huis fijn hyggelig in te richten hebben we de mooiste spullen bij elkaar gezocht. Bij samen vieren hoort ook elkaar cadeaus geven. Het gaat bij ons niet om groter, duurder en uitbundiger, maar om de echte waarde van iets geven en ontvangen. We hebben de afgelopen maanden daarom stad en land afgestruind naar bijzondere cadeaus. Kies je bij ons voor lokaal en verantwoord, dan doe je óók de planeet een plezier. Wist je trouwens dat het geven van cadeaus in de winter ooit is ontstaan als wens voor voorspoed en de terugkeer van het licht? Bij die traditie staan we graag wat langer stil. 

2: Het leven vieren

Het is de ultieme kerstgedachte: dankbaar zijn voor ons plekje op deze bijzondere aardbol.
Hoewel we allemaal deel zijn van een ecosysteem, lijken we dat soms een beetje te vergeten in onze drukke, stadse levens. Met Wintergloed besteden we extra aandacht aan de natuur en onze verbinding ermee. Buiten én binnen. We hopen dat ook jij niet vergeet in deze donkere dagen ál het kostbare leven om ons heen te waarderen. We helpen je daar graag een handje bij.

Naast het traditionele kerstassortiment vind je dit jaar bijvoorbeeld een brede keuze aan (vogel)huisjes en voer om onze dierenvriendjes goed de winter door te helpen. Ook bieden we een ruim assortiment aan kamerplanten, die niet alleen mooi zijn, maar je ook gezonder laten voelen in je huis, niet onbelangrijk tijdens de donkere dagen. Online schrijven we over het kostbare leven om ons heen, ook in het winterseizoen. 

3: Het licht vieren

Hierboven schreven we het al: zonder licht geen leven. En dat bedoelen we heel letterlijk. Dankzij zonlicht kunnen planten zuurstof produceren en dat is de basis van al het leven op aarde. In de winter is er minder licht en gaan veel planten in rust. Tijdens Wintergloed nemen we je online mee in hoe fotosynthese werkt. En natuurlijk lichten we je bij met vuurtjes, en kaarsen. Bij Steck kun je terecht voor al je lichtbronnen: van kerstverlichting binnen tot vuurschalen en barbecues voor buiten. Voor die warme gloed straks op de koude wangen. Wintergloed dus!

Kom je (op de fiets) langs bij Steck?
Wintergloed duurt van 29 oktober
2022 t/m 8 januari 2023.