Wintergloed doet je goed!

Ook deze winter geniet je weer van een flinke portie Wintergloed bij Steck. Kom een rondje schaatsen op onze nieuwe ijsbaan, geniet van een hartverwarmende lunch bij tuincafé Noordertuin en laat een berichtje achter in onze Wensboom. Zoek je iets voor de kerst? Onze glitter-glamour kerstshow heeft voor ieder wat wils! Van glimmende ballen en knusse kerstdorpjes tot vilten hangers en droogbloemen.

Samen vieren

December is een maand van samen zijn, van gezelligheid en knusheid. Het is een van de belangrijkste dingen in het leven: tijd doorbrengen met geliefden, lekker lang tafelen en praten over het leven. Het creëren van een warme sfeer in de donkere maanden. Steck helpt graag daarbij!

Kerstshow in Utrecht Steck

Tijdens Wintergloed vind je bij Steck onder andere:

workshops bij Steck

Winterse workshops

Tijdens Wintergloed zijn er allerlei fijne, winterse activiteiten bij Steck. Wat dacht je van samen een kalebas-lamp maken? Of je eigen kerstkaarten linodrukken? Voor de kleinsten is er de Winterstrippenkaart, met leuke opdrachtjes die je kunt doen wanneer het je uitkomt. 

Schaatsen

Samen over het ijs zwieren? Of is het wel echt ijs? Het is in elk geval wel heel glad! Midden in de winkel, tussen het groen, ligt onze nieuwe schaatsbaan. Neem je vrienden en je handschoenen mee. Schaatsen kun je gratis bij ons huren. De mooiste pirouette wint.

Schaatsbaan in Overvecht bij Steck Utrecht
De kerstshow van Steck Utrecht

Kerstshow

Het is feest op onze kerstafdeling! Hoor jij de engelen al zingen? Tussen al die mooie lichtjes en versierde bomen kom je al helemaal in de sfeer. Zoek je een nieuwe piek, afbreekbare kunstsneeuw of een vrolijke slinger? Check de kerstshow. En hang een wens in onze wensboom!

Kerstbomen

Ga je voor een echte boom, of voor een kunstboom? We hebben alle soorten voor je klaarstaan. Ook werken we dit jaar weer samen met Duurzame Kerstbomen. Kom je er niet uit? Onze medewerkers helpen je graag!

Nordmann kerstboom bij tuincentrum Steck
kerstbal in de vorm van de domtoren op de kerstshow van tuincentrum Steck Utrecht

Utrechtse kerstartikelen

Als je in Utrecht woont, mag een domtoren in je kerstboom natuurlijk niet ontbreken! Bij Steck vind je een uitgebreid assortiment aan Utrechtse kerstartikelen. Of wat dacht je van een kaars in de vorm van de Dom? 

Duurzame kerstpakketten

Dit jaar kun je ook duurzame cadeaupakketten bestellen bij Steck. Leuk als kerstpakket of relatiegeschenk. De verpakking is ook meteen een insectenhotel. En de inhoud? Die mag jij kiezen. Bekijk de verschillende (lekkere!) pakketten van Oogst.

Cadeaupakketten
Oliebollen worden geprikt bij Oliebollenkraam Steck

Oliebollen

De lekkerste oliebollen van Utrecht haal je gewoon op ons parkeerterrein! Daar staat Oliebollenkraam De Steck van de familie Verwijk. Je hebt er de keuze uit oliebollen, wafels, bananenbollen, appelbeignets en nog veel meer.

Het leven en het licht vieren

In veel culturen vieren mensen de winterzonnewende. Dat is het moment dat de dagen weer langer worden. Dit jaar valt die dag op 22 december. Tijdens midzomerfeesten wordt de terugkeer van het licht gevierd. De Romeinen en de Germanen deden dit al. Dankzij zonlicht kunnen planten zuurstof produceren en dat is de basis van al het leven op aarde. Dat mag best gevierd worden!

Tijdens Wintergloed staan we daarom ook stil bij het licht en het leven om ons heen. Met inspirerende blogs, workshops en in ons assortiment. Je vindt bijvoorbeeld een brede keuze aan (vogel)huisjes en voer om onze dierenvriendjes goed de winter door te helpen. Ook bieden we een ruim assortiment aan kamerplanten, die niet alleen mooi zijn, maar je ook gezonder laten voelen in je huis, niet onbelangrijk tijdens de donkere dagen.