Wat voorafging

Tuincentrum Overvecht was in de jaren zeventig het eerste tuinwarenhuis van Nederland en bekend tot over de grenzen. Het was opgericht door Utrechter Wim Scherrenberg, die onder andere met zijn befaamde Kerstshows busladingen vol klanten trok. Het tuincentrum groeide uit tot een concern van zeven tuincentra in Nederland. De formule werd verkocht, maar het pand in Overvecht bleef in handen van de familie. Toen in 2019 de toenmalige exploitant vertrok, nam zoon Bob het roer over en veranderde de naam in Steck.

Opening vader moeder Bob Scherrenberg

De vader van Bob opende in 1969 het eerste tuinwarenhuis van Nederland.

Steck_groene oase

Groene stadsoase

En nu? Met een enthousiaste club mensen werken we hard aan de ambities van Bob om van Steck weer een geliefde, groene plek van Utrecht te maken.
Het tuincentrum wordt stap voor stap omgebouwd tot een stadsoase waar lokale ondernemers samenwerken aan het vergroenen van Utrecht met planten, producten en ideeën. Waar je terechtkunt voor het meest complete aanbod van binnen- en buitenplanten en alles om je tuin, balkon of dakterras om te bouwen tot je eigen groene stek. Waar je kunt neerploffen op een fijn terras voor een bord vol smakelijke, lokale gerechten, waar je van alles kunt ontdekken over biodiversiteit, circulaire processen en andere verrassingen die horen bij werken mét en in de natuur. Er komt een expo, er komen workshops en lezingen.
Voor de kinderen wordt een natuurspeeltuin aangelegd.

Transitie

Maar daar zijn we nog niet. Het tuincentrum wordt stapje voor stapje omgebouwd tot stadsoase met een lokaal en duurzaam aanbod. Partners als de Clique, BikeFlip en Voedseltuin Overvecht zijn al aangesloten. Dit voorjaar opent tuincafé De Noordertuin zijn deuren bij Steck. En ook de programmering zal langzaam op gang komen. Hieronder kun je vast meekijken met de verbouwing. Ben je benieuwd hoe dit verdergaat? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! 

Steck_Verbouwing