Tuincafé Noordertuin opent (terras)deuren bij Steck

Goed nieuws voor wie houdt van lekker eten: deze week opent Noordertuin zijn terrasdeuren bij Steck. Noordertuin ‘voedt Utrecht van eigen bodem’ door samen te werken met lokale leveranciers en ondernemers. Kwaliteitsproducten hoeven namelijk niet van ver te komen, alleen al Utrecht (Overvecht) heeft zoveel lekkers te bieden.

Noordertuin is een gloednieuwe horecaplek in Utrecht. Het idee is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Triomf en Steck. De wens is om bezoekers van Steck te laten genieten van lokaal geteeld voedsel. Noordertuin beoogt mensen te voeden met ervaringen, ingrediënten en producten die in herkomst en toekomst bijdragen aan het minimaliseren van onze voetafdruk. 

Met nabijgelegen leveranciers en ondernemingen wordt zo gestreefd naar een gezonde balans tussen mens en milieu. En met lokaal, bedoelen we ook echt lokaal. Zo gaat de keuken werken met seizoensproducten uit de moestuin naast Steck die beheerd wordt door de vrijwilligers van de Voedseltuin. Ook worden er kruiden gekweekt voor de (Utrechtse) limonadesiropen van de Roze Bunker.

Noordertuin opent met een eerste kaart voor op het terras en is geopend tijdens de openingstijden van Steck. Kom genieten van een kop koffie van het Utrechtse Nordkapp en (on)kruidenthee van Wilder Land. Deze lokaal gekweekte thee wordt gezaaid en geoogst vanaf de randen van landbouwgrond in de provincie. Hiermee wordt de lokale biodiversiteit gestimuleerd. Tijdens het eerste weekend krijg je een gratis zakje (on)kruidentheezaad bij iedere bestelling.

Naast het groene terras wordt binnenkort ook een natuurspeeltuin geopend. Noordertuin wordt zo een heerlijke plek om naast het bijzondere winkelaanbod van Steck ook te genieten van smakelijk groen.

Let op: Vanwege de huidige coronamaatregelen is voorlopig alleen het terras geopend met een eerste menukaart. Kom je binnenkort ook neerploffen tussen het groen?