Kijk mee terug op eerste editie Klimaatestafette

Afgelopen maand vond bij Steck de eerste editie plaats van de Steck Klimaatestafette. Steck organiseert de Klimaatestafette met als doel te laten zien wat je zelf kunt doen om bij te dragen aan het oplossen van grote klimaatproblemen. Gedurende deze eerste editie konden bezoekers informatie inwinnen over geveltuinen of daktuinen en wateropvang.

Groeiende gevels
De eerste dag stond in het thema van geveltuinen, waarmee je ruimte biedt voor versterking van de lokale biodiversiteit en de afvoer van regenwater. Op deze dag was er een workshop van Groene Gevels over hoe je nu zo’n geveltuin het beste aan kunt leggen. Bioloog Robert Hagen deelde in zijn lezing interessante kennis over de Utrechtse natuur en hoe een geveltuin daarop kan versterken. Bij ons tuincaf√© Noordertuin werd ondertussen geknutseld aan een DIY huisnummerbordje.

Schitterende regen
De tweede zaterdag stond in het thema ‘Regenopvang & daktuinen’. Water is ontzettend kostbaar, maar veel ervan wordt onnodig verspild. Samen met onze partners Waterleider en Dakdokters, hebben we verschillende workshops georganiseerd in teken van ‘ons’ kostbare water. Zo konden deelnemers hun daktuin laten ontwerpen, zelf een gieter bouwen van gerecycled materiaal en advies ontvangen over het plaatsen van een regenton. Ook Rainblocks, Earthkweek en ook bioloog Robert Hagen waren van de partij. In de tuincaf√© de Noordertuin konden kinderen ondertussen aan de slag met bouwen van een eigen ‘waterzuiveringsinstallatie’.

Hieronder een korte impressie van deze geslaagde eerste editie. Had je hier ook bij willen zijn? Dat kan! In 2022 komen we bij je terug met een tweede klimaatestafette.