Stichting Snorhaar opent deuren bij Steck!

Dierenliefhebbers opgelet! Op 4 mei verwelkomen we Stichting Snorhaar bij Steck. Het is de eerste wildopvang in de provincie Utrecht. Daar zijn we heel blij mee, want kleine zieke en gewonde wilde zoogdieren krijgen hier straks de beste verzorging. Van egels en hazen tot konijnen en eekhoorns. De opvang, m√©t expositieruimte, krijgt een plek naast de dierenafdeling van Steck. De bouw verloopt gestaag. En de vrijwilligers? Die worden nu klaargestoomd. 

Wat doet Stichting Snorhaar?

De vrijwilligers van Stichting Snorhaar verzorgen de kleine zieke en gewonde dieren die particulieren en professionals binnenbrengen. De vrijwillige medewerkers zorgen voor een fijne tijdelijke leefplek, voeden de dieren en monitoren hun gewicht. Als het nodig is, krijgen ze de juiste medische behandeling. De wildopvang krijgt hierbij ondersteuning van een dierenarts. Het uiteindelijke doel? Egels, hazen, konijnen en eekhoorns weer gezond laten terugkeren in de natuur. Behalve goede zorg geeft de stichting ook educatie over de natuur in de stad. 

Volg hoe de dieren leven

Benieuwd hoe de opgevangen dieren leven in de wildopvang? Begrijpen we. Na de opening kun je ze volgen via een livestream en op de socials van Stichting Snorhaar. In de toekomst wordt het mogelijk om een rondleiding te krijgen.

Kan ik een ziek of gewond dier brengen?

Heb je een klein wild dier zoals een egeltje of haasje gevonden en denk je dat het hulp nodig heeft? Bel voordat je iets doet, even met Stichting Snorhaar of de dierenambulance voor advies of overleg. Het kan namelijk líjken dat het dier hulp nodig heeft, terwijl dat niet zo is.

Aftellen tot 4 mei

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de opbouw van de wildopvang. We kunnen niet wachten tot het zover is!