Steck groeit door!

Kwam je al eens bij Steck voor het tuincentrum, de groene workshops en het tuincafé? In januari 2023 kondigden we onze nieuwe plannen aan. Inmiddels is er een hoop werk verzet. Het doel? De groene stadsoase to be nóg bruisender maken. Of dat gelukt is, lees je hieronder.

Rijd je het terrein van Steck op, dan zie je meteen de levensgrote kunstinstallatie als blikvanger: het logo van Steck als insectenhotel. Welk van de vijf letters zal favoriet worden onder de bijen, vlinders, lieveheersbeestjes en andere insecten die er logeren? De grote letters staan er niet alleen voor de show: ze bevorderen ook de biodiversiteit. Iets met twee vliegen in één klap? Loop je vervolgens de winkel binnen door de vernieuwde ingang, dan begint je safari meteen. Je loopt onder tientallen hangvarens de kassen van Steck binnen. Hallo, groene oase!

Kneiterverse Oogst

Ook nieuw bij Steck: groenteboer Oogst. Je citroenen, tomaten, venkel en andere verse seizoensgroenten en -fruit haal je hier. Net als uitbundige boeketten snijbloemen en zijdebloemen. Als je voor de schappen met vruchtensappen van Schulp staat, loopt het water je in de mond. Lastig kiezen: wordt het Krachtsap blauwe bes? Of ga je voor de frisse Appel, peren & gembersap? Bij Oogst wordt alles, waar mogelijk, biologisch, milieuvriendelijk en lokaal geproduceerd. Zoek je leuke geschenken van lokale makers om iemand (of jezelf!) cadeau te doen? Ook die vind je bij Oogst. Van handgemaakte sleutelhangers tot Utrechtse zeep.

Steck Dier: een boel voor je beestenboel

Je zorgt goed voor je kat, hond of vis en voor het kostbare dierenleven in je tuin. Of je nu (plantaardige) dierenvoeding, manden, een insectenhotel of andere dierenproducten nodig hebt, de kersverse afdeling Steck Dier heeft het. Wat dacht je van hondenvoer gemaakt van insecten? Of veganistische hondensnacks? Als je dat wat ver vindt gaan, geen zorgen. We hebben ook old-school brokken voor honden en katten. De medewerkers van Steck vertellen je met liefde alles over het aanbod. 

Lief voor de natuur met label ympa

Je schrijft ympa met een kleine letter. Maar de missie van ympa uit België is groot: mensen dichter bij de natuur brengen. En de missie van Steck? Heel Utrecht groen laten denken én doen. Voilà, een samenwerking tussen ympa en Steck is geboren. Je vindt nu binnen- en buitenplanten van ympa in ons assortiment. De kwekers met het ympa-label gaan verantwoord om met gewassen, water en energie. En met de grond waarin ze kweken. Ze kweken plasticvrij en zonder chemicaliën. Maar vooral: met liefde. Zo haal je een plant in huis die lokaal, ethisch en duurzaam is gekweekt.

Steck blijft groeien

Steck zit vol groene plannen en blijft verbouwen en groeien. Dat zit in ons DNA. Samen met de medewerkers en partners van Steck verzinnen we steeds weer iets nieuws. Het liefst met een eigenzinnige twist. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg de ontwikkelingen op de voet.