Plantenrave in het Centraal Museum

Op donderdag 7 april organiseerde we samen met het Centraal Museum en De Stadstuin een plantenrave in het Centraal Museum! Centraal Laat. Het was een avond vol muziek, speed lezinkjes, mini workshops en botanische bites rondom de tentoonstelling De botanische revolutie.

Centraal Laat
Centraal Laat is hét avondconcept van het Centraal Museum. Op vijf donderdagen per jaar kun je door de zalen dwalen en jezelf tot in de avonduurtjes verliezen in performances, muziek, lezingen en andere culturele happenings in en rond het museumgebouw.

Bloemenportretten van Elspeth Diederix

Programma
Op 7 april geniet je van een compleet programma op het snijvlak tussen natuur en cultuur, planten en kunst. In de zalen van de tentoonstelling De botanische revolutie kun je mini-lezingen volgen over bedreigde plantensoorten, de natuur in de stad en over het wonderlijke vermogen van planten om zichzelf via stekken voort te planten. Je kunt je eigen bloemstilleven creëren, botanische figuren vouwen (origami), een eigen minipluktuin zaaien en persoonlijk plantenadvies krijgen. Daarnaast zijn er bijzondere hapjes te proeven en heerlijke drankjes te drinken. Verder kun je dansen tussen de planten op de ambient soundscape van dj Stijn Sadée.

Jong geleerd is oud gedaan
Tijdens Centraal Laat maak je kennis met de nieuwe generatie sprekers en makers van Steck! Van creatieve duizendpoot Elisa Calamita tot forestry expert Ronja Knippers: ze weten je allemaal op enthousiaste wijze te verleiden meer te willen weten over (of te doen met) de groene wereld om ons heen.

Reserveren
Nieuwsgierig geworden? Bestel je ticket via het Centraal Museum. We zien je graag!

Deze makers ontmoet je op de Plantenrave op 7 april!