Voor de liefste, leukste en gekste moeders

Op 6 mei blazen we ons eerste kaarsje uit. Steck bestaat dan precies 1 jaar! Er is heel veel veranderd in dat ene jaar: Een lange lockdown, een grootschalige verbouwing en natuurlijk de heropening op 1 april. Wie jarig is, trakteert! Daarom geldt er van 6 t/m 9 mei ‘3 halen, 2 betalen’ op al onze ‘moederplantjes’. Speciaal voor Moederdag!

De Tolmiea menziesii heeft zijn bijnaam, Kindje op moeders schoot, te danken aan het feit dat nieuwe plantjes op de plant zelf – en dus op schoot – ontstaan. De meerjarige plant, afkomstig uit Noord-Amerika, heeft frisse geelgroene blaadjes die hem zijn bijzondere uiterlijk geven. De plant doet het ook als kamerplant, maar gaat buiten een stuk langer mee.

Deze plant houdt van een plekje in de volle zon, maar kan ook een iets donkerdere plek goed verdragen. De grond kan het beste constant vochtig worden gehouden met regelmatig een klein beetje water. In de lente en zomer krijgt deze plant graag wat extra plantvoeding.

Kalanchoe daigremontiana – moeder van duizenden – is een vetplant die rechtop groeit. Hij is afkomstig uit de droge berggebieden van Madagascar. Op de bladranden groeie jonge plantjes die steeds meer wortels vormen. Zodra de babyplantjes op de grond vallen groeien ze zich vast in de aarde en ontstaat er een nieuwe plant. 

De plant heeft grijsgroen blad met een paarsbruin gevlekte onderkant. Houdt van een plekje in de zon en heeft weinig water nodig. Dit slaat hij op in zijn bladeren.

MOEDERDAGACTIE

Actievoorwaarden

  • De actie is geldig van 6 t/m 9 mei 2021
  • Zolang de voorraad strekt
  • Bij drie plantjes van verschillende prijs is de goedkoopste plant gratis
  • De actie is niet geldig in combinatie met andere kortingen