Maïsdoolhof

Kinderen uit Overvecht en daarbuiten opgelet! Overvecht wordt weer een stuk groener. Bezoek deze zomer het nieuwe gratis maïsdoolhof bij Steck. Verdwaal, ren, speur en ontdek. Hoe snel vind jij de uitgang? Da’s nog niet zo makkelijk als je tussen de maïsplanten staat: moet je hier rechts, links of rechtdoor? Of moet je terug? Ga op avontuur!

Startpunt
Kom je Steck binnen, dan begint het speuren meteen: je volgt de maïskolfjes op de vloer tot je aankomt bij tuincafé Noordertuin. Hier meld je je aan en scan je een QR code. Vanaf Noordertuin loop je zo naar het maïsdoolhof. Wie dat wil, krijgt een speuropdracht mee om het nog spannender te maken.

Spelen, speuren en klimmen
De mini maïsplantjes van juni zijn nu planten van wel twee meter hoog (en sommige nóg hoger). Perfect om tussen te verdwalen. Wil je eens een kijkje over het maïsdoolhof van bovenaf (en misschien even spieken naar de uitgang)? Klim op de uitkijktoren en geniet van het uitzicht. Even uitrusten doe je op een van de rustplekken.

Popcorn en limonade
Heb je de uitgang ontdekt? Dan heb je misschien een lekkere trek gekregen. En wat past er nu beter bij een maïsdoolhof dan popcorn? Alle jonge speurders worden getrakteerd op een zakje verse popcorn en een glas limonade bij tuincafé Noordertuin. Hier kun je ook terecht voor de lekkerste taarten, lunches, koffie, thee en nog veel meer.

Meer info
Vanaf zaterdag 5 augustus is het maïsdoolhof open tijdens de openingstijden van Steck. Reserveren is nu nog niet nodig. Maar misschien verandert dit nog in de toekomst. Check daarom voor je bezoek onze website voor actuele informatie over openingstijden. 

Vrijwilligers gezocht
Vind je het leuk om groepjes kinderen te begeleiden? Of je nu één uur over hebt of een hele dag, alles is mogelijk. We zijn blij met je hulp! En stiekem scoor je natuurlijk ook punten bij de kinderen. Meld je aan via dit formulier.
 

Het maïsdoolhof is mede mogelijk gemaakt door het Ondernemers fonds Utrecht.