Verantwoord geteelde fruitbomen en groenteplanten van Kwekerij Stekkers

Achter het terrein van Steck vind je Kwekerij Stekkers. Ze werken met een duidelijke missie: zoveel mogelijk eetbare gewassen, zoals fruit- en notenbomen, fruitstruiken, kruiden, bloemen, groenten en aardbeien, de grond in. De verschillende lagen van een voedselbos of ’eetbare’ bostuin. Gangbare en bijzondere soorten.

Fruit- en notenbomen van biologische grond in Utrecht

De fruit- en notenbomen, fruitstruiken, kruidlagen en bodembedekkers van Kwekerij Stekkers zijn wel héél lokaal: de kwekerij zit op het terrein van Steck. De bomen, struiken en planten van Stekkers groeien op biologische potgrond. Stekkers werkt zonder chemische gewasbeschermingsmiddelen en zonder kunstmest. De kwekerij bestrijdt plantenplagen onder andere met aaltjes: bodemorganismen die zich voeden met de larven van plaaginsecten. 

Rondleiding in de kas van Kwekerij Stekkers bij Steck Utrecht

‚ÄúHet cre√ęren van diverse, overvloedige en veerkrachtige voedselsystemen die in harmonie met de natuur werken, is de belangrijkste taak van onze tijd.‚ÄĚ

Plant snoeien bij Kwekerij Stekkers in maart

Een gezonde en voedzame bodem door meerjarige planten

Met de meerjarige gewassen van Kwekerij Stekkers zorg je ervoor dat de processen in de bodem de tijd krijgen om samen met de planten hun werk te doen. Zo ontstaat een bodem waarin planten voeding, water en zelfs informatie kunnen uitwisselen. Zo zorgt de bodem voor zichzelf en heb je geen kunstmest nodig!

Adres

Kwekerij Stekkers
Achterterrein
Steck Utrecht
Gageldijk 3
3566 ME
Utrecht