Pluktuin in Utrecht Overvecht

Zin in een mooi vers boeket op tafel? Of op zoek naar kleurrijk cadeau? In pluktuin Glitter Gladiool pluk je zelf een boeket kleurrijke, onbespoten bloemen! Jij blij, bijen blij. Let op: de openingsdatum van de pluktuin is nog niet bekend. De bloemen moeten eerst goed gegroeid zijn Рen dat duurt wat langer door het natte voorjaar. Even geduld nog! 

Onbespoten bloemen uit de pluktuin

Bloemen uit de pluktuin hebben aanzienlijk minder impact op het milieu. Ze komen namelijk niet uit een energieslurpende kas en hoeven niet vervoerd te worden. Daarnaast gebruikt Glitter Gladiool geen pesticiden. Zo is het boeket dat je uitzoekt een verantwoorde keuze. Zo zijn de insecten je net zo dankbaar als de ontvanger!

Pluktuin Glitter Gladiool Info hoe te plukken?

Zelf een boeket plukken

In pluktuin Glitter Gladiool pluk je zelf de bloemen die je in je boeket wilt. Voor het knippen of snijden van de bloemen hangen er mesjes en schaartjes klaar. Bij de ingang staat een bord met gaten erin en de instructies voor het knippen. In die gaten kun je na het verzamelen van je favoriete bloemen meten hoe groot je boeket is en op basis daarvan de prijs bepalen. 

Via een QR-code kun je ter plekke meteen afrekenen met je telefoon. Het is heel makkelijk. Nadat je je boeket hebt gemeten en afgerekend, kun je het ook nog inpakken. Er is een rekje met inpakmateriaal en een bord met tips om je boeket extra leuk te verpakken. 

Bloemen workshops in Utrecht

De oprichter van pluktuin Glitter Gladiool, Noraly Roozendaal, geeft met enige regelmaat ook workshops bij Steck. Daar leer je bijvoorbeeld een boeket schikken op vaas of zelf een bloemenkrans maken. Houd het programma van Steck in de gaten om te zien wanneer er weer een workshop is!

In het maisdoolhof van Steck in Utrecht Overvecht loopt een moeder met haar zoon
De foto toont een boeket van gedroogde bloemen van Glitter Gladiool, bestaande uit paarse en cr√®me kleurige bloemen, die uit een doorschijnende, witte verpakking steken. De verpakking is verzegeld met een ronde sticker die glinstert in het licht. Aan de verpakking is een foto bevestigd met een paperclip. De foto laat een close-up zien van een bloem met een diep paarse kleur en donkere vlekken, wat lijkt op een orchidee. De achtergrond van de afbeelding is neutraal en verlicht door zonlicht, wat schaduwen cre√ęert op de ondergrond. De hand van een persoon houdt de verpakking vast bij het punt waar de bloemen samenkomen, net boven de onderkant van het boeket.

Droogbloemen

Ben je meer fan van droogbloemen? Ieder jaar worden uit de pluktuin boeketten geplukt die Noraly zelf droogt. Deze boeketten zijn, in beperkte oplage, te koop bij tuincafé Noordertuin.

Contact

Neem voor vragen over de pluktuin contact op met Noraly Roozendaal:

Email: glittergladiool@gmail.com

Openingstijden

De pluktuin is open tijdens de reguliere openingstijden van Steck.

Maandag: 09:00 – 18:00
Dinsdag: 09:00 – 18:00
Woensdag: 09:00 – 18:00
Donderdag: 09:00 – 18:00
Vrijdag: 09:00 – 18:00
Zaterdag: 09:00 – 17:00
Zondag: 10:00 – 17:00

Adres

Je vindt pluktuin Glitter Gladiool op het buitenterrein van Steck. 


Steck Utrecht
Gageldijk 3
3566 ME
Utrecht