Workshop - Paddenstoelen kweken

Leer hoe je zoals De Clique je eigen paddenstoelen kunt laten groeien op boomstammen

Datum
5 augustus

Tijd
10:00-12:00

Toegang
30 euro

Locatie
Noordertuin

Op zaterdag 5 augustus 2023 van 10:00-12:00 organiseert De Clique een workshop paddenstoelen kweken op boomstammen bij café Noordertuin in Tuincentrum Steck

 
De workshop zal beginnen met een uitleg over wat paddenstoelen zijn en wat ze nodig hebben om optimaal te groeien.
 
Daarna zullen we gaten in boomstammen boren van een boom die tijdens storm Poly op ons terrein is omgevallen. Die gaten vullen we met het substraat en mycelium van verschillende soorten paddenstoelen (waaronder oesterzwam en shiitake).
 
Dit alles onder het genot van een gratis drankje en paddenstoelen hapje. Alle deelnemers krijgen na afloop een boomstammetje mee om daar de komende jaren de vruchten van te plukken!
 
Kosten per deelnemer: ‚ā¨30, te betalen via Tikkie of per bankoverschrijving.
 
 
Over de workshop hosts:
Elise: “Ik heb naast een passie voor paddestoelen, wildpluk en identificatie een diploma in permacultuur en duurzame tuinbouw en praktische ervaring met het kweken van paddestoelen door mijn werk als koffiedik oesterzwamkweker bij deClique, all-round grower bij Stichting Ecoconsult, een workaway bij K√Ą√ĄP√Ą mushrooms en als beheerder van mijn eigen shiitakebos in Frankrijk.”
 
Vincent: “Mijn interesse in paddenstoelen richt zich vooral op de rol die ze kunnen spelen bij het tegengaan van klimaatverandering. Paddenstoelen vormen een natuur inclusieve bron van voedsel die onze afhankelijkheid van dierlijke eiwitten kan verkleinen! Ik heb ervaring als oesterzwam- en pruikzwam kweker bij Beyond Coffee in Kopenhagen en deClique in Utrecht en heb praktijkervaring opgedaan in Elises shiitakebos!”
 
 

Over De Clique

Op het achterterrein van Steck verbouwt De Clique nieuwe producten op basis van koffiedik, schillen en andere etensresten van Utrechtse bedrijven. Zo onstaan er op een circulaire manier heerlijke nieuwe producten!