Not your average plantencursus

In deze interactieve lezing leer je over jouw kamerplanten in hun natuurlijke habitat om verzorging vanzelfsprekender te maken

Datum
21 januari 2023

Tijd
10:30-12:30

Toegang
‚ā¨20,00

Locatie
Steck

Hoe zien kamerplanten er eigenlijk uit in hun natuurlijke habitat? Grote kans dat jij planten in huis hebt afkomstig vanuit de hele wereld. We moeten in onze woonkamer in de ene hoek een tropisch regenwoud en in de andere hoek een steppeklimaat nabootsen. In Not Your Average Plantencursus nemen we je mee naar de natuurlijke habitat van de kamerplant met o.a. een spel in het tuincentrum.

Na deze workshop:

– ken je bijzondere feiten te weten over de wilde familie van jouw planten. Weet je meer over de wilde familie van jouw kamerplanten. Zoals dat sommigen monstera’s¬†in het wild kunnen leven met alleen luchtwortels!

– wordt de verzorging van kamerplanten vanzelfsprekender. Je ontdekt bijvoorbeeld dat een plant op de bodem van het bos groeit en daarom in de schaduw moet staan.

– loop je weg met de tools om een planten plattegrond voor je huiskamer te maken

bank visual

Over Maya en Jo√ęlle

Wij zijn Maya en Jo√ęlle met achtergronden in ecologie en als natuurgids. We hebben Not Your Average Plantencursus opgezet, omdat we de huidige natuureducatie veel gericht vinden op droge kennisoverdracht. Met StudioKiem ontwerpen we ervaringsgerichte natuurworkshops om op een andere manier te leren.