Maak je eigen moestuinplan

Het hele jaar door eten uit jouw kleine moestuin door het maken van een slim moestuinplan

Datum
26 maart

Tijd
10:30-12:30

Toegang
€ 30,-

Locatie
Workshopruimte Steck

Heb je altijd al een moestuin willen aanleggen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Met een goede planning! In deze workshop geven Moesmeisje en de Moestuin Juf tips voor een kleine moestuin en leer je jouw eigen moestuinplan maken. 

Na een korte presentatie met tips over slim tuinieren in een kleine moestuin, ga je zelf aan de slag met het maken van een moestuinplanning. Wanneer en waar zaai/plant je wat? Welke groente zet je erin als voor-, hoofd- en nateelt? Welke groenten zijn goede en slechte buren? Je gaat naar huis met een eerste schets op papier voor jouw moestuin. 

Voor het tekenpapier wordt gezorgd.

Vanaf 16 jaar. 

Over Moesmeisje en De Moestuin Juf

Kim Nelissen uit Utrecht heeft een kleine moestuin van 15m2 waar ze maar liefst 30 verschillende groenten verbouwt. Ze kan er het hele jaar uit eten. Met haar bedrijf Moesmeisje wil ze laten zien dat je helemaal geen grote lap grond nodig hebt om te eten uit eigen tuin. Een klein stukje grond of een balkon met potten kan ook! Verder helpt ze mensen met het vergroenen van hun stadstuintje of balkon.

Charlotte Verhoeve is eigenaar van De Moestuin Juf en Tuinzaam. Met De Moestuin Juf geeft ze moestuinles aan volwassenen en kinderen op scholen, groene workshops en bedrijfsfeestjes. Ook helpt ze groengroepen en buurtmoestuinen. Met Tuinzaam verzorgt Charlotte het klein en middelgroot onderhoud voor de kleine en middelgrote tuin.