Workshop - Junglevibes: Planten tekenen & schilderen in STECK

Maak in 1 dag een schilderij of tekening van een deel van de planten in het tuincentrum.

Datum
30 september

Tijd
10:00-16:00

Toegang
89,50 euro

Locatie
Steck

Houd jij ook zo van planten? En houd je van tekenen en/of schilderen? Doe dan een dag creatief mee in de binnenjungle van het tuincentrum.

Op zaterdag 30 september 2023 van 10:00-16:00 organiseert Marjet Visscher de workshop Junglevibes: Planten tekenen & schilderen in Steck.
In 1 dag maak je op basis van een aantal gestructureerde stappen een tekening of schilderij. Je kiest zelf een plek in het tuincentrum dat je inspireert.

Ik geef je oefeningen om te kijken en leer je over tonaliteit, compositie en vorm. Deze workshop is voor zowel beginners als gevorderden. Ik help je op je eigen niveau naar een eindresultaat. 

In de ochtend beginnen we met kijken en schetsen. Iedereen kiest dan 1 beeld om op verder te werken. De schilders maken hiervan een onderschildering in licht/donker. Tekenaars gaan dit beeld verder uitwerken. Na de lunch gaan de schilders aan de slag met kleuren mengen en het schilderij verder opbouwen. Tekenaars gaan verder met detailleren of kiezen desgewenst nog een andere plek om te werken. 

Inbegrepen zijn de volgende materialen:
1 doek per persoon, acrylverf, houtskool, groot papier, oliepastelkrijt en kleurpotlood

Wat moet je zelf meenemen:
– Schetsboek, potlood en kneedgum
– Krukje of campingstoel om op te zitten (we verspreiden ons door het tuincentrum)
– Kwasten (als je van plan bent te schilderen)
– Plastic bakje om water in te doen (als je van plan bent te schilderen)
– Plastic bordjes om verf op te mengen

Mocht je gebruik willen maken van andere materialen zoals bijvoorbeeld olieverf, aquarel etc, neem die dan zelf mee. Ik kan je daarin ook begeleiden.

De workshop duurt van 10:00 tot 16:00u. Je kunt zelf lunch meenemen maar deze is ook te verkrijgen bij tuincafe Noordertuin in Steck.

Over Marjet

Als beeldend kunstenaar vind ik mijn inspiratie in de natuur en dan met name in de wereld van planten. Ooit begon dat doordat ik zelf in een tuincentrum planten ging schilderen! Ik ben enorm onder de indruk van de prachtige vormen van bladeren en de spannende doorkijkjes die je in flora en fauna kunt vinden. Ik geef regelmatig binnen - en buitenworkshops waarin ik mensen begeleid in het tekenen en schilderen van de prachtige flora en fauna die we om ons heen kunnen vinden!

Voor meer informatie over mijn beeldend werk, workshops en lessen kun je kijken op www.marjetvisscher.com