Workshop - botanisch schilderen

Maak kleine abstracte kunstwerken met inspiratie uit de natuur.

Datum
8 september

Tijd
13:00-16:00

Toegang
‚ā¨61,21

Locatie
Steck

Heb je behoefte aan het leegmaken van jouw hoofd? Of heb je gewoon zin om even lekker creatief bezig te zijn met verf? Dan is deze workshop voor jou!

Tijdens de workshop ga je diverse kleine kunstwerken maken met verschillende media. De inspiratie haal je uit de natuur om je heen. We beginnen de workshop met een rondje door de kassen en tuinen van Steck om tot rust te komen en om op zoek te gaan naar inspiratie voor het werk dat je later gaat maken. Door het gebruik van verschillende media gaan we abstracte en kleurrijke kunstwerken van klein formaat maken. Zet jouw kunstwerkjes als echt ‚Äėeye cathers‚Äô in huis of stuur ze op als ansichtkaart.

We gaan schilderen op papier gemaakt van landbouwafval zoals stengels en bladeren. Het papier heeft een lichte naturel kleur met wat kleine zichtbare vezeltjes en een glad oppervlak.op lichtgevoelig papier. Door belichting met een UV lamp ontstaan een unieke afdruk in blauw(tinten) en wit. Je gaat naar huis met zes afdrukken en een gebruiksaanwijzing om zelf thuis aan de slag te kunnen gaan. Let op: het is erg verslavend! 

Over Renée

Als grafisch vormgever en fotograaf is Ren√©e met haar bedrijf Een & Ander elke dag bezig met creativiteit en het maken van mooie beelden. Om rustmomentjes in de drukte te cre√ęren is zij na een lange tijd weer begonnen met schilderen. Niets bleek beter te helpen met het leegmaken van haar hoofd dan het schilderen van abstracte vormen en patronen die ge√Įnspireerd zijn op de natuur. Deze ervaring wil zij nu delen met anderen.