Botanisch schilderen op groeipapier

Maak je eigen natuurlijke kunstwerk met walnoteninkt en biologisch afbreekbare aquarelverf op groeipapier

Datum
18 december

Tijd
13:00-15:00

Toegang
‚ā¨49,00

Locatie
Expo ruimte Steck

‘Botanische (kerst)kaarten maken op groeipapier’. In deze workshop van twee uur werk je met walnoteninkt, biologisch afbreekbare waterverf en groeipapier; mooie natuurlijke materialen. Groeipapier is papier waarin bloemenzaadjes zijn verwerkt. Als je het in de aarde stopt groeien er bloemen uit die bijen en vlinders aantrekken. Je maakt dus niet alleen iets moois, je krijgt er ook een tuintje bij. Leuk voor jezelf of als presentje voor de feestdagen.
Je kan van te voren zelf een of meerdere tekeningen maken op kaart formaat of je kan een van de illustraties kiezen tijdens de workshop. Deze ga je vervolgens op een bijzondere manier overtrekken op het groeipapier. Je hoeft dus niet goed te kunnen tekenen om toch iets heel moois te maken.
Je mag zoveel kaarten maken als je wil en natuurlijk krijg je er enveloppen bij. Of je maakt juist een wat grotere illustratie. Net wat jij het leukste vindt.

kerstkaartjes op groeipapier

Over Brigitte

Mijn missie is de wereld een beetje mooier maken. Met mijn tekeningen en workshops vraag ik graag aandacht voor natuur en milieu, daarom werk ik met natuurlijke materialen. De technieken die ik zelf gebruik geef ik graag door aan anderen in mijn workshops. Ze zijn voor ieder niveau toegankelijk, je hoeft dus niet goed te kunnen tekenen of schilderen voor een heel tof resultaat. Dat is het leuke!