Vilt workshop: Maak een muisje!

Wil jij leren hoe je een Muisje kan vilten? Dit vingerpoppetje is echt een schatje. Leuk om te maken en leuk om weg te geven!

Datum
5 februari

Tijd
11:30 - 16:30 uur.

Toegang
‚ā¨72,50

Locatie
Exporuimte Steck

Wil jij leren hoe je een Muisje kan vilten? Dit vingerpoppetje is echt een schatje. Leuk om te maken en leuk om weg te geven!

We gaan een dag aan het werk van 11:30 Р16:30. In deze technische uitdaging maken we een Muis van 4-7 gram wol. Ze is ongeveer 8 cm hoog. We gaan nat vilten en deels droog prikken combineren. We werken rondom een mal. Ervaar de magie van de wol dun leggen en een groot krimppercentage! Stap voor stap doe ik het voor en werken we met elkaar. 

In principe gaan we één Muis maken. Afhankelijk van de tijd, en je vilt ervaring, kan je ook beginnen met kleding voor de Muis, een sjaaltje of mutsje. 

En wie wordt het vriendje van de Muis? Leuk om resultaat van de workshop je kind of klein kind cadeau te geven!

Je kan je eigen vilt materialen meenemen. Ook je eigen wol, merino lontwol, bij voorkeur 18 micron.

We lunchen om 13:00, dit kan op eigen gelegenheid bij de Noordertuin. 

Over Marije Kooi

Creatief bezig zijn is een manier om je gedachten tot rust te brengen. En tegelijkertijd ben je aan het cre√ęren. Je komt tot nieuwe inzichten. Er ontstaat ruimte in je gedachten. Hoe heerlijk is dat om te doen met vilten en textiele werkvormen. Ik ben opgegroeid in een weefatelier en vilt al meer dan 15 jaar. Feltfeelings: vilten met gevoel.