Monodrukken: maak je eigen kunstwerken!

In deze workshop maak je vele originele prints die de show zullen stelen in je huis!

Datum
17 oktober

Tijd
13:00 - 15:30

Toegang
€ 35,00

Locatie
Noorderkas

Maak je eigen one-of-a-kind afdrukken! Bij monodrukken maak je afbeeldingen direct op een inktplaat, dit drukken we vervolgens af met behulp van een pers. Hierdoor zal elke afdruk uniek zijn. Experimenteren staat hier echt centraal en zorgt voor veel plezier en flow. In deze workshop maak je vele originele prints die de show zullen stelen in je huis!

In deze workshop ga je zelf experimenteren met de techniek monodrukken. Onder begeleiding van beeldend kunstenaar Femke van Eijndthoven maak je vele one-of-a-kind kunstwerken met de hand. De mogelijkheden bij monodrukken zijn eindeloos, dus laat je inspireren door het materiaal, de omgeving en het experiment! Je leert de technieken van het monodrukken (omgaan met inkt, gebruik van verschillende materialen) en krijgt een hand-out en tips mee om thuis verder te kunnen ontdekken

IMG_20210111_0001 - Femke van Eijndthoven

Over Femke

Beeldend kunstenaar Femke van Eijndthoven heeft een fascinatie voor de natuur. Door goed te kijken naar lichtval, de beweging van water of juist stilte om haar heen, weet ze haar zintuigelijke ervaringen te vangen in haar schilderijen en prints. Haar werken zijn subtiel en vol experimenten, met zachte kleurnuances en diepte tinten. Werken om als kijker helemaal in te verdwijnen.