Krachtige Kruiden - maak je eigen scrub

Leer hoe je een kruidenscrub maakt en kom erachter welke krachtige eigenschappen de ingrediënten hebben, wat de huid eigenlijk is en waarom die gescrubt wilt worden.

Datum
28 augustus

Tijd
13:00 - 15:00

Toegang
€ 30.-

Locatie
Noorderkas

Kruiden zijn zoveel meer dan ‘gewoon’ planten. Veel kruiden hebben unieke en krachtige eigenschappen die we kunnen gebruiken om ons lichaam en onze gezondheid (preventief) te ondersteunen. Het leuke is, er zijn een heleboel manieren waarop we kruiden in ons dagelijkse leven kunnen verwerken! Dat kan in onze voeding, maar ook als verzorgingsproduct. In deze eerste workshop over Krachtige Kruiden gaan we ons verdiepen in een verzorgingsproduct: een kruidenscrub.

Samen maken we een fijne gezichts- of bodyscrub van 100% natuurlijke ingrediënten. Maar dat niet alleen… Een scrub gebruik je natuurlijk op je huid, dus hoe leuk is het om wat meer te weten over de huid? Je zult erachter komen hoe de huid werkt en waarom die gescrubt wilt worden. En natuurlijk gaan we kijken naar de krachtige eigenschappen van de kruiden die we gebruiken!

Na afloop weet je hoe je zelf een scrub maakt, met ingrediënten die misschien wel standaard in je keukenkastje staan. En welk effect het heeft op je huid! Je gaat naar huis met een heleboel kennis en een potje zelfgemaakte scrub.

Over Puk

Puk van Arend heeft een missie: jou de voedende kracht van de natuur te laten ontdekken, in de breedste zin van het woord