GROEIENDE GEVELS - KLIMAATESTAFETTE

Geveltuinen maken je huis en je straat niet alleen mooier en levendiger, ze dragen ook nog eens bij aan een beter klimaat in de stad.

Datum
25 september 2021

Tijd
11:00 - 15:00

Toegang
Gratis

Locatie
Tuinkas

Wil je ook een geveltuintje, maar weet je niet waar je moet beginnen? Op zaterdag 25 september helpen we je vooruit. Tussen 11.00 en 15.00 uur kun je met al je geveltuinvragen terecht bij onze experts. Hoe groot mag zo’n tuin zijn? Welke planten kun je er het beste in zetten? Bestaan er ook eetbare geveltuinen? (ja!)  

Als iedereen in Utrecht een geveltuin zou aanleggen, dan heeft dat een flinke impact op het afvangen van overtollig regenwater en het bestrijden van hitte. Groen verkoelt, en aarde laat water door. Zo simpel is het. Inheemse planten zijn bovendien goed voor de biodiversiteit. 

Partners

Programma

Workshop ‘Een impactvolle geveltuin’
De mensen van Groene Gevels vertellen hoe je een geveltuin kunt aanleggen waar niet alleen jijzelf, maar ook de omgeving wat aan heeft.

Lezing ‘Een kleine groene wereld’
Bioloog Robert Hagen geeft een inkijkje in de Utrechtse natuur en vertelt hoe jouw geveltuin daarin past.

De workshops en de lezingen wisselen elkaar elk half uur af. Je kunt ook halverwege aansluiten. Tijdschema volgt!

Advies (doorlopend) inheemse planten
Onze plantenman Frans geeft advies over inheemse planten.

Nog meer tips?
Wil je nog meer praktisch advies over jouw specifieke geveltuin? Ga dan op de koffie bij Michelle! 

Verder is er een inspiratie-eiland met alles wat je nodig hebt voor een geveltuin. Bij tuincafé Noordertuin is ook van alles te beleven deze dag. Én je kunt er natuurlijk terecht voor een hapje of een drankje. 

Deze maand zijn de verantwoorde producten van Elho, de biologische planten van Ympa en de grond van Bio Kultura verkrijgbaar met 15% korting.

Meer weten?

5x planten voor in je geveltuin

Op zoek naar planten voor in je geveltuin? Voor onze samenwerking met Duurzame Week schreven we een blog met 5 plantentips voor in je geveltuin. Zo kun je snel aan de slag met tegels wippen en je geveltuin meteen vullen met de juiste planten. Ook geven we je tips hoe je deze planten moet verzorgen.

Lees verder »