Het insect op je vakantiesteck

Doe mee met de Steck Vakantie Challenge! Steck daagt je deze zomer uit om extra aandacht te besteden aan de insecten om je heen.

Van
1 juli

Tot en met
31 augustus

Deze zomer mogen we eindelijk weer samen op reis. Onderweg stuit je vaak op mooie uitzichten, schattige dorpjes en prachtige natuur. Maar er is nog veel meer moois te ontdekken tijdens je vakantie, zoals: insecten! Deze vaak ondergewaardeerde, kleine rakkers worden vaak over het hoofd gezien. Steck daagt je deze zomer uit op zoek te gaan naar het ‘Insect op je Vakantiesteck’!

Veel insecten vinden we maar vies. Muggen weren we met citroenkaarsen uit de voortent. Vliegen slaan we dood zodra ze in de buurt van de salade op tafel landen. En voor wespen rennen we maar wat snel weg. Toch kunnen we niet zonder dit kostbare leven. Ze hebben allemaal een rol te spelen in the circle of life. Daar willen we je graag bewust van maken tijdens je vakantie met de Steck Vakantie Challenge!

Zo doe je mee
– Ga op zoek naar bijzondere of juist hele gewone insecten.
– Maak een zo mooi mogelijke foto van het insect. Van heel dichtbij of juist wat verder weg.
– Upload je foto op Instagram of Facebook met #vakantiesteck. Weet je ook de naam en functie van het insect te benoemen, dan scoor je uiteraard extra punten. Weet je ook nog eens de bloemen of planten te benoemen waar dit diertje zich graag tegoed aan doet, dan krijg je nog een extra punt erbij. 
– Steck kiest uit alle inzendingen 10 foto’s. Hier kan vervolgens een week lang op worden gestemd. Op dinsdag 7 september worden drie winnaars bekendgemaakt.
– Meedoen kan t/m 31 augustus 2021.

Prijzen
1e prijs – Steck kadobon t.w.v. 75 euro
2e prijs – Steck kadobon t.w.v. 50 euro
3e prijs – Steck kadobon t.w.v. 25 euro

Kostbaar leven
Steck zet zich actief in voor het behoud en versterking van de kostbare biodiversiteit. Het is slecht gesteld met de verscheidenheid aan leven in de natuur. Bijen, vlinders, hommels en andere insecten nemen razendsnel in aantal af. Hierdoor komt de bestuiving van planten en de gehele voedselketen van dieren die afhankelijk zijn van insecten, in gevaar. Met deze fotowedstrijd wil Steck zo veel mogelijk mensen aansporen meer aandacht te krijgen voor het onmisbare werk dat deze insecten voor ons doen.

Voorwaarden
– Je kunt zo vaak meedoen als je wilt, zolang je de hashtag #vakantiesteck gebruikt.
– Maak de foto in zo hoog mogelijke resolutie en bewaar deze goed, zodat deze opgevraagd kan worden bij winst door Steck.
– Met het uploaden van je foto geef je Steck toestemming om de foto te gebruiken voor promotionele doeleinden, zoals het enthousiasmeren van anderen om mee te doen met de wedstrijd.
– Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
– De fotowedstrijd loopt t/m 31 augustus. De winnaars worden – na de stemronde – op dinsdag 7 september bekendgemaakt.