Fotoserie Hemicrania-Disambiguation

Een ode aan pijn en verlichting en ons vermogen als mens om uitdagingen die op ons pad komen te verdragen en sterker uit te komen.

Van
28 augustus

Tot en met
oktober 2021

Toegang
gratis

Locatie
Noorderkas

Het werk van Carole Rey is een visuele uitnodiging om de diversiteit en schoonheid van alles dat het leven ons geeft te bewonderen, maar ook het lijden een plek te geven. De expositie Hemicrania-Disambiguation is een ode aan pijn en verlichting en ons vermogen als mens om uitdagingen die op ons pad komen te verdragen en sterker uit te komen.

Mystiek en tragiek
Bloemen en natuurlijk licht zijn belangrijke personages in de foto’s van Carole Rey. Met hun delicate lijnen, hun complexiteit en tegelijkertijd hun eenvoud inspireren ze Carole om haar diepste emoties in een foto te vangen. Op een intuïtieve manier is elke foto een reis op zich waar het beginpunt nog vaak weinig te maken heeft met het eindresultaat, maar altijd toont ze ons op betoverende series bloemen als de symbolen en spiegels van een intense binnenwereld. Een wereld van geluk, maar ook van lijden, van vergankelijkheid én van veerkracht.

Gefaseerd lijden
In Carole haar werk vind je een zweem van mystiek en spiritualiteit terug, maar ook de tragiek in de natuur en het leven zelf. Zo verbeeldt deze prijswinnende fotoserie Hemicrania- Disambiguation haar eigen persoonlijke ervaringen met pijn en de verschillende stadia ervan. Deze serie is gemaakt op het punt waarop pijn zich verzacht (maar nog wel aanwezig is).

Ikebana
Carole’s creatieve zoektocht kent veel vergelijkingen met de Japanse ikebana-kunst. ‘Set things you cannot see. There are many things in your heart that are invisible. Flowers are concrete but ikebana is abstract”, aldus Sofu Teshigahara in The Book of Flowers.

Over Carole

Carole, woonachtig in Nederland, is een award winnende fotograaf die sinds enkele jaren Stil Levens maakt. Naar aanleiding van de cursus “Van beeld tot publicatie” bij de Fotoacademie in Amsterdam heeft ze haar eerste boek Metamorphosis gepubliceerd. Naast haar werk verdiept ze zich graag in floral art middels verschillende cursussen.