Creatures - wildgroei in utrecht

Een serie haast buitenaardse plantenportretten van grafisch ontwerper en plantenliefhebber Noraly Roozendaal.

Van
21 juni

Tot en met
27 augustus

Toegang
gratis

Locatie
Noorderkas

De expositie Creatures is een serie haast buitenaardse plantenportretten van grafisch ontwerper en plantenliefhebber Noraly Roozendaal. De geportretteerde planten zijn allemaal letterlijk van de straat geplukt en op een bijzondere manier op de plaat vastgelegd. 

Makerslandschap
Met de expositie laat Noraly zien dat onkruid, ondanks de negatieve bijklank, vaak juist heel mooi is. Het popt overal op uit de grond en geeft straten, bermen en weilanden kleur. Onkruid wortelt waar niets anders is. Noraly trekt de vergelijking met het makerlandschap van creatieven in Utrecht: Ook zij bloeien hier veelvuldig op, vullen leegtes, creëren netwerken en geven de stad een smoel. Misschien herken je jezelf in een van de geportretteerde wilde planten?

Plantenliefde
Noraly is zelf ook zo’n veelzijdige maker die de stad mooier maakt. Ze studeerde in 2018 af als grafisch ontwerper aan de HKU en combineert ontwerpen het liefst met tuinieren. Naast haar plantenportretten zie je haar hand ook terug in de pluktuin De Glitter Gladiool, die achter het terras van Noordertuin ligt.

Prints te koop
Thuis ook genieten van een van de betoverende prints van Noraly? Van elk portret is er een poster op klein formaat verkrijgbaar voor 35 euro en op groot formaat voor 65 euro in de giftshop. Liever het origineel uit de expo in huis halen? Na afloop van de expo (31 juli) zijn deze te koop voor 360 euro.

Over Noraly

Noraly haar werk bevindt zich op het snijvlak tussen ontwerpen en tuinieren. Ze experimenteert graag in de tuin of met het groen dt in de openbare omgeving te vinden is. Sinds kort kun je bij Steck ook haar pluktuin De Glitter Gladiool bezoeken.

Gerelateerde evenementen