Exclusief Mini-college: De domstukken dichtbij

Maak 6 prachtige botanische afdrukken met behulp van deze oude, fotografische techniek.

Datum
zaterdag 11 maart

Tijd
13:30 - 14:15

Toegang
‚ā¨3,-

Locatie
Noordertuin

Op 11 maart leer je bij Tuincentrum Steck alles over verleden, heden en toekomst van de trots en het symbool van Utrecht: de Domtoren. In 45 minuten nemen Jitte en Sander van de Domtoren je namelijk mee op reis. Van de eerste steenlegging van het icoon van Utrecht via de storm in 1674 tot de restauratie van nu. Weet jij bijvoorbeeld dat al het restmateriaal wat vrijkomt een nieuwe bestemming krijgt? Het project ‚ÄúVan Dom tot steengoed‚ÄĚ, zorgt ervoor dat zoveel mogelijk stukjes van de Domtoren, hoe klein ook, hergebruikt worden. Eind 2024 is het restmateriaal van de restauratie van de Domtoren volledig circulair ingezet, in bezit van particulieren en bedrijven en verwerkt in allerlei Utrechtse producten en initiatieven. Zo draagt een historisch icoon bij aan de toekomst van de stad. Reserveer snel jouw plek en laat je meevoeren langs zeven eeuwen Domtorengeschiedenis¬†en het hergebruik van in de huidige restauratie vervangen stenen.

Voor Van Dom tot steengoed hebben Stichting Utrechts eigenDom, die gelden werft voor extra restauratieprojecten van de Domtoren, en de circulaire doeners van Brokkenm√°kers de krachten gebundeld met de gemeente Utrecht en Utrecht Marketing.

Over Jitte en Sander

Jitte Roosendaal werd begin 1996 VVV-stadsgids in Utrecht. Kort daarna werd hij ook gids op de Domtoren. Van de vele gebeurtenissen op en rond de Domtoren waarvan hij getuige was, is de huidige restauratie wel de meest indrukwekkende.

Sander Griffioen werkt sinds 2013 voor Utrecht Marketing. Van de organisatie van Culturele Zondagen tot campagnes voor de stad, de Domtoren kreeg altijd een prominente rol. Inmiddels werkt hij met veel passie en plezier als projectleider aan de herbestemming van het restmateriaal van hét icoon van Utrecht.