CENTRAAL LAAT:

DE PLANTENRAVE X DE BOTANISCHE REVOLUTIE

Datum
7 april

Tijdstip
17:00-21:00

Toegang
€11,-

Locatie
Centraal Museum

Centraal Laat is het avondconcept van het Centraal Museum. Deze avond is een samenwerking van het Centraal Museum, Steck en De Stadstuin rondom de tentoonstelling ‘De Botanische Revolutie’. Het programma is gevuld met lezingen, workshops, muziek en meer. De avond wordt afgesloten met een kleine afterparty in het museumcafĂ©. Het uitgebreide programma en de tickets zijn via het Centraal Museum verkrijgbaar. 

Programma

MINI LEZINGEN (15 MIN):
Steck het voort! Door Jonno van Vulpen (docent biologie, UU)
De groeiende stad als ecosysteem, door Robert Hagen (masterstudent biologie – ecologie)
Groene liefde, vuile handen door Ronja Knippers (forestry expert)

ARTIST TALK (ENG):
Laurie Cluitmans (curator) en Cecilia Rebergen (kunstenaar, Script of the City)

LIVE PERFORMANCE:

Stijn Sadée, musicaal bloemschikken

WORKSHOP:
Speed knutselen, met Elisa Calamita

Origami workshop, met Wout Bootsman

DJ’s:
Stadstuin Soundsystem
KION

 

STEKJES VAN STECK

KREKELBAR

PHOTOBOOTH

PLANTVOGUEING

Plantenrave in het Centraal Museum

Op donderdag 7 april organiseren we samen met het Centraal Museum en De Stadstuin een Plantenrave in het Centraal Museum!
Tijdens deze editie van Centraal Laat kan je komen genieten van een avond vol muziek, speed lezinkjes, mini workshops en botanische bites rondom de tentoonstelling De botanische revolutie. De avond begint om 17.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Daarna is er een afterparty in het Museumcafé.

Centraal Laat
Centraal Laat is hét avondconcept van het Centraal Museum. Op vijf donderdagen per jaar kun je door de zalen dwalen en jezelf tot in de avonduurtjes verliezen in performances, muziek, lezingen en andere culturele happenings in en rond het museumgebouw.

Programma
Op 7 april geniet je van een compleet programma op het snijvlak tussen natuur en cultuur, planten en kunst. In de zalen van de tentoonstelling De botanische revolutie kun je mini-lezingen volgen over bedreigde plantensoorten, de natuur in de stad en over het wonderlijke vermogen van planten om zichzelf via stekken voort te planten. Je kunt je eigen bloemstilleven creëren, botanische figuren vouwen (origami), een eigen minipluktuin zaaien en persoonlijk plantenadvies krijgen. Daarnaast zijn er bijzondere hapjes te proeven en heerlijke drankjes te drinken. Verder kun je dansen tussen de planten op de ambient soundscape van dj Stijn Sadée.

Jong geleerd is oud gedaan
Tijdens Centraal Laat maak je kennis met de nieuwe generatie sprekers en makers van Steck! Van creatieve duizendpoot Elisa Calamita tot forestry expert Ronja Knippers: ze weten je allemaal op enthousiaste wijze te verleiden meer te willen weten over (of te doen met) de groene wereld om ons heen.

Reserveren
Nieuwsgierig geworden? Bestel je ticket via het Centraal Museum. We zien je graag!

Gerelateerde evenementen