DUURZAAM AANBOD

Ben je graag groen en duurzaam bezig? Steck maakt het je makkelijk. Het is onze missie om heel Utrecht groen te laten denken én doen. Daarom vind je bij ons een duurzaam aanbod. Van verantwoorde tuin- en kamerplanten tot duurzame potten en biologische grond. Onze medewerkers helpen je graag verder!

Ontdek de duurzame merken bij Steck:

Groen denken en doen

Verantwoorde planten
Je wilt zeker weten dat je tuinplanten en kamerplanten verantwoord zijn gekweekt. Zonder chemische bestrijdingsmiddelen en chemische voedingsmiddelen. Begrijpen we. Daarom hebben wij een duurzaam aanbod van verschillende kwekers. Zo kan je er van op aan dat planten met het ympa-label zijn gekweekt zonder chemische bestrijdings- en voedingsmiddelen en groeien de fruitbomen van Stekkers vlak achter Steck op biologische grond. Ook de struiken en planten van Fruithof zijn gekweekt met oog voor duurzaamheid.

Potten van gerecycled plastic
Je dierbare planten en kruiden zet je het liefst in een mooie bloembak of bloempot. En een die verantwoord is. De bloempotten en bloembakken van Elho en van Ecopots worden gemaakt van hergebruikt plastic. Nog een voordeel? Ze zijn superstevig.

Zaden
Ook als je gaat zaaien vind je bij ons de meest duurzame opties. De zaden van De Bolster zijn van hoge kwaliteit en worden 100% biologisch geproduceerd, zonder genetische modificatie.

Biologische potgrond
Je planten en groenten gezond laten groeien? Voor gecertificeerd biologische potgrond, tuinaarde en compost werken we samen met Bio-Kultura. Met deze keuze maak je je planten blij, en verbeter je het bodemleven in je tuin.

Bij Steck vind je onder andere deze duurzame merken:

Fruit- en groentebomen van om de hoek

Achter het terrein van Steck vind je Kwekerij Stekkers. Ze werken met een duidelijke missie: zoveel mogelijk eetbare gewassen, zoals fruit- en notenbomen, fruitstruiken, kruiden, bloemen, groenten en aardbeien, de grond in. Stekkers werkt met biologische potgrond en kweekt op een natuurlijke manier, zonder bestrijdingsmiddelen.

Duurzame planten met een verantwoord keurmerk

ympa betekent enten in het Zweeds, een manier om planten te vermeerderen en te verbeteren. De kamer- en tuinplanten van ympa zijn geteeld zonder chemische bestrijdings- en voedingsmiddelen en staan in 100% turfvrije aarde. Bovendien worden ze geproduceerd door kwekers die aangesloten zijn bij The Green Community, een netwerk van duurzame telers. Door de manier waarop ympa werkt kun je er van op aan dat een plant met hun keurmerk altijd een verantwoorde keuze is!

Verantwoord geteelde fruitgewassen

De fruitgewassen van Fruithof uit het Zeeuwse Kapelle zijn erg populair omdat ze er goed uit zien en lekker veel vruchten geven. Kwekerij Fruithof is vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid, maar hun gewassen dragen niet het etiket ‘biologisch’.

Design plantenpotten van gerecycled plastic

Elho is een leverancier van duurzame en design plantenpotten. Elho wil de natuur dichter bij de mensen brengen en doet dat op een verantwoorde manier. Alle Elho potten zijn gemaakt van gerecycled plastic en geproduceerd met windenergie. Je herkent de potten van Elho van ver af door de mooie kleuren waarin ze verkrijgbaar zijn!

Strakke potten met een langere levensduur

Ecopots zijn voor 80% gemaakt van gerecycled plastic. Samen met materialen zoals gerecycled natuursteen geeft het hun potten een uniek uiterlijk en unieke eigenschappen. Deze plastic potten hebben het voordeel dat ze schok- en breukvast zijn, gemakkelijk verplaatsbaar en uitstekend bestand tegen UV-licht en vorst. Zo zijn duurzaam geproduceerd én hebben ze een langere levensduur!  

Biologische zaden van hoge kwaliteit

Soms is een duurzame keuze eenvoudig. De Bolster is al ruim 40 jaar een gerenommeerde naam op het gebied van zaden. Hun zaden zijn van hoge kwaliteit, en worden 100% biologisch en GMO-vrij geproduceerd. Met deze zaden kan je dus gemakkelijk een duurzame moestuin beginnen!

Voor gecertificeerd biologische potgrond, tuinaarde en compost werken we samen met Bio-Kultura. Met deze keuze maak je niet alleen je planten blij, maar verbeter je ook het bodemleven in je tuin.

OVER STECK

Tuincentrum in Overvecht
Steck is een tuincentrum aan de rand van Overvecht. In de kassen van Steck vind je alles voor jouw dieren, tuin, balkon of woonkamer. Van tuinplanten en kamerplanten, binnen- en buitenpotten, tot tuinmeubelen en gereedschap. 

Groene stadsoase
Naast een tuincentrum, is Steck ook een groene stadsoase. Een plek om gewoon lekker tussen het groen rond te hangen en te genieten. De verbinding met de natuur moet terugkomen in onze drukke levens. Planten zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, we voelen ons ook goed bij al dat groen. Planten vertragen, inspireren, behoren tot de belangrijkste basiselementen uit het leven. We kunnen niet zonder.

Daarom willen we graag dat Utrechters (en niet-Utrechters) hun planten beter leren kennen. Niet als leuk decorstuk in huis of in de tuin, maar als een levend iets dat voor ons zorgt. Wij zorgen voor planten, planten zorgen voor ons. Zo simpel is het. In onze tuinen kunnen we dat breder trekken: door bijvoorbeeld regenwater af te vangen en de tuin aantrekkelijk te maken voor insecten kunnen we bijdragen aan het oplossen van het klimaatprobleem.

Plantenliefde
Via onze makers en partners, blogs, workshops en expo’s hopen we onze plantenliefde en -kennis door te geven. We geven tips over klimaatvriendelijk tuinieren, over de verzorging van planten en de inrichting van je balkon. En dat proberen we zo verantwoord mogelijk te doen, met oog voor lokaal, circulair en biodivers.

De partners van Steck
Laat je inspireren door onze partners, die allemaal ook groen denken en doen. Bij Steck vind je een tuincafé met de beste koffie en heerlijkste lokale producten, een voedseltuin met oogst van Overvechtse bodem en een pluktuin waar je ‘s zomers je eigen boeket samenstelt. Ook zit er achter op het terrein een kwekerij van vele soorten eetbare planten voor in je tuin of op je balkon en een circulaire bio-grondstoffenservice