Wintergloed cultuurproeverij

Buiten is het steeds kouder en de dagen zijn korter. Daarom slaan  ZIMIHC en Steck de handen ineen om jouw weekend licht, warmte en gezelligheid te geven. 

Kom op 18 en 19 december tussen 12.00 en 17.00 uur langs bij Steck. Geniet van goede muziek en proef de lekkerste hapjes en drankjes uit verschillende windstreken. Warm je op met warme choco bij een van de vuurkorven of drink een lekker kopje glühwein.

Op het plein staan kraampjes waar je nog even de laatste cadeautjes haalt voor de feestdagen. Kinderen kunnen op beide dagen een workshop origami vouwen volgen of lekker kleuren met Bikeflip. 

Kom je langs? De toegang is gratis! Omwille van de coronamaatregelen vragen we je om je coronabewijs. Kom je alleen winkelen bij Steck? Dan is een QR-code niet nodig. 

Programma ZIMIHC


Zaterdag 18 december geniet je van live-optredens van Blovi Saxofoonkwartet, Schotse muziek van Aart Dersjant en zingt koor Studio Voices de sterren van de hemel. Kinderen kunnen aanschuiven bij een workshop kerstballen versieren of origami vouwen.

Zondag 19 december luister je naar de verhalen van Ineke de Jongh, geniet je van de trommels van North African Jam, de swingende band Matching Socks een de gouden keeltjes van dameskoor LadyLa. Ook vandaag kunnen de kinderen weer kerstballen versieren en origami vouwen.

Winterse Activiteiten

De kinderen (en ouders) hoeven zich niet te vervelen. Op zowel 18 als 19 december staat Wout klaar om hen de Japanse vouwkunst bij te brengen. Maak je eigen Winterse decoratie of sluit aan bij BikeFlip die stiften en kleurplaten klaar hebben liggen. Ook aan volwassenen is gedacht. Zo kun jij je eigen stukje mini bos maken in een pot. Zo heb je een stuk groen altijd dichtbij. Of wie weet doe jij iemand een mini bos cadeau?

Smaken uit alle windstreken

Begeleid door heerlijke muziek, kun je genieten van smaken uit de hele wereld. De keuze loopt uiteen van Indonesische snacks, Syrische hapjes tot oerhollandse erwtensoep. De Noordertuin staat voor je klaar met glühwein, warme chocomelk en heerlijke zoete koeken en taart om de maaltijd compleet te maken. Probeer de verschillende smaken terwijl jij je lekker verwarmt aan het knusse kampvuur.