Tuinkalender juli: Welke tuinklussen doe je in juli?

Het fijnste seizoen van het jaar is in volle bloei. Heerlijk, de zomer die eindelijk haar intrede heeft gedaan! Maar welke tuinklussen kun je in juli doen in de tuin of op het balkon? In dit artikel geeft Steck je 5 fijne tips om je buitenruimte optimaal te benutten deze zomer.

1. Maaien

Voor de gelukkigen onder ons met een gazon: je mag nog steeds aan de bak! Elke week het gras maaien, dat is jouw taak in de maand juli. Heb je geen idee wat je precies moet gebruiken, of ben je toe aan wat nieuw tuingereedschap? Bij Steck kun je terecht voor handmaaiers, maaimachines en trimmers. Je vindt er zowel hand-, als elektrisch gereedschap.

2. Zet hoge planten en klimplanten vast

Onze zomers zitten vol (weers)verrassingen. Van extreme hitte tot stormen met hoosbuien en zelfs hagel. Zet hoge planten en klimplanten daarom goed vast. Zo kunnen ze niet omknakken als er ineens een intense bui langskomt. 

3. Water, water, water

Met stijgende temperaturen, stijgt ook de hoeveelheid water die je tuin nodig heeft. Geef vooral extra aandacht aan de moestuin en kuipplanten, als je die hebt. Plant je nieuwe planten aan? Geef ze dan meer water dan je in een andere tijd van het jaar zou doen. Ze hebben het nodig! 
Lekker duurzaam: geef je tuin water uit de regenton en doe dit in de vroege ochtend of late avond om verdamping tegen te gaan. Heb je nog geen regenton en woon je in Utrecht? Dan krijg je nog tot eind oktober ‚ā¨ 40,00 korting op een regenton bij Steck. Geen idee hoe je er een moet aansluiten? In dit blog leggen we het je uit.

4. Kamerplanten naar buiten

Heb je veel (grote) kamerplanten? Zet ze in de zomermaanden lekker buiten! Ze worden blij van de frisse buitenlucht en het extra licht. Geef ze ook een goede douche met de tuinslang: dan zijn alle bladeren meteen stofvrij. Win-win, toch?

Zet je kamerplanten op¬†een warme, beschutte plek en niet meteen in de volle zon. Begin bijvoorbeeld op een dag met bewolking en laat de planten rustig wennen aan steeds meer zon en warmte. Houd ook rekening met de lichtbehoefte van je planten. Waar je ook op moet letten: dat de buitentemperatuur (vooral ‚Äės nachts) niet onder de 15 graden Celsius komt. Onder de 15 graden is het te koud voor de meeste kamerplanten. Zakt de buitentemperatuur te ver, dan kunnen deze planten zelfs bevriezen. Vergeet ze dus vooral niet op tijd weer naar binnen te halen.¬†

5. Zaaien

Wist je dat je ook in deze eerste zomermaand gewoon kunt zaaien? Zaadjes van groenten als radijs, rapen, pluksla, spinazie, tuinkers, rapen, wortels, andijvie, paksoi en Chinese kool kun je deze maand uitermate goed in de grond stoppen. Geef ze wel iets meer water dan je in een andere periode van het jaar zou doen, vanwege de warmte. Bekijk de zaaikalender van De Bolster om te zien welke groenten je nog meer kunt zaaien in juli. De biologische zaden van De Bolster vind je bij Steck. Kijk gerust ook bij De Voedseltuin bij Steck voor meer inspiratie.

In een notendop

Deze klussen pak je op in juni:

  • Maaien en de tuin goed onderhouden¬†
  • Hoge planten en klimplanten vastzetten
  • Veel water geven¬†
  • Kamerplanten lekker buiten neerzetten
  • Zaadjes zaaien in de moestuin¬†

En vergeet deze maand vooral niet extra te genieten van het buitenleven! Heb je zin in nieuwe tuinaccessoires, tips nodig over plantenvoeding of ben je toe aan een nieuwe tuinbank, parasol, tafel, of loungeset? Van kleine banken voor je geveltuin tot tafels en stoelen voor op je balkon: ook hiervoor kun je terecht bij Steck! Benieuwd naar ons hele assortiment? Neem gerust hier een kijkje.