Christian & Gert

Tuinklusjes voor oktober

De medewerkers van Steck weten een heleboel van planten en tuinieren. In de winkel geven ze graag tips, die ook búiten de winkel een boel waard zijn. Die willen we je niet onthouden! Hieronder geven Gert en Christian (van onze buitenplanten) hun beste tuintips voor de herfst.

Beste Steckenaars,

Wij doen niets liever dan jullie helpen met je tuin of balkon. Deze klussen liggen er in de herfst op je te wachten:

 1. Bloembollen poten (zo noemen wij tuinders dat): ga nu lekker aan de slag met je bloembollen voor een schitterende tuin in de lente. Hier lees je hoe je dat doet.

   

 2. Denk aan de dieren in je tuin: hang vast vogelhuisjes op voor de lente en regel egelhuisjes voor de winter. Met pindakaaspotjes of vetbollen help je de vogels de winter door.

   

 3. Doe een netje over je vijver! Een boel blad in je vijver is niet goed, want het zorgt op den duur voor algengroei.

   

 4. Wist je dat de herfst een perfecte tijd is om te planten en te verplanten? De grond is nog warm en de combinatie van zon en regen maakt dat dit een goed moment is om planten in de grond te zetten.

   

 5. Laat als vuistregel oud blad aan de plant(en) zitten tot in de lente. Vogels en insecten hebben daar veel baat bij.

   

 6. Met zonnig weer in oktober heb je meer kans op nachtvorst. Zijn je oranjerieplanten al naar binnen verhuisd? Niet? Doe het meteen.

   

 7. Haal je zomerbloembollen, zoals Dahlia’s en Gladiolen, uit de grond. Laat ze drogen en berg ze droog (!) op tot in de lente. Opbergen in zaagsel of een papieren zak werkt het beste. Sommige mensen laten Dahlia’s in de grond zitten, maar daar zitten risico’s aan. 

   

 8. De herfst is ook een mooi moment om fruitbomen te planten. Ook is het tijd om steenvrucht-fruitbomen te snoeien. Dat zijn vruchten met een harde pit in het midden, zoals kersen en pruimen. Zo voorkom je dat ze de loodglansziekte krijgen.

   

 9. Wisten jullie dat wij een 50% kortingstafel hebben? De planten op deze tafels zijn nog gewoon goed, maar ze zien er soms niet meer tiptop uit. Bijvoorbeeld doordat ze iets lang binnen gebleven zijn en gele bladeren hebben opgelopen. Met een klein beetje ‘TLC’ (Tender Loving Care) weer kunnen ze weer uitgroeien tot schitterende exemplaren!

   

 10. Wij verpotten graag voor je! Wanneer bij ons bent en wat leuke planten ziet, aarzel niet om ons om hulp te vragen.

  Nou, dat was het voor deze eerste keer van ons tweeën. We zien je graag bij Steck. Oók als je alleen wilt komen kletsen over je tuin.

  Een bloeiende groet,
  Christian en Gert 
facebook_1665071961063_6983817986577579716

Hier zie je Christian in zijn volkstuin. Christian heeft, naast die volkstuin, nog een tuin met een diervriendelijke vijver, een drie meter hoge Brugmansia en een hele border vol met Salvia (van Steck!). 

Gert heeft een enorme tuin van 250 vierkante meter. Daarin staan twee hele oude bomen: een vijg en een treurwilg. Van die treurwilg heeft Gert ook een levende overkapping gemaakt, waar hij lekker onder kan zitten.

Volg Steck via de nieuwsbrief of sociale media