Kerstboom inleveren of laten ophalen in Utrecht

De feestdagen zijn achter de rug. Wat nu met je kerstboom? In dit artikel lees je hoe, waar en wanneer je je kerstboom inlevert of laat ophalen.

Inzamelpunten kerstbomen

De gemeente Utrecht haalt van 3 tot en met 28 januari kerstbomen op bij 36 inzamelpunten, verspreid over de hele stad. De inzamelpunten herken je aan de opvallende banners. Op deze pagina vind je een lijst met het voor jou dichtstbijzijnde inzamelpunt.

Kerstboom op laten halen

Van 8 tot en met 19 januari haalt de gemeente Utrecht je kerstboom ook op inzameldagen op. Op deze dagen worden de kerstbomen apart van het andere afval opgehaald. Je kerstboom zet je dan op de ophaaldag v√≥√≥r 8.00 uur ‘s ochtends buiten. Dit kan op de plek waar je je gewone afval ook neerzet. De precieze inzameldagen voor jouw adres vind je via¬†Mijn Afvalwijzer¬†of de gratis Afvalwijzer-app.

Duurzame kerstboom

Als je een kerstboom van Duurzame Kerstbomen bij Steck hebt afgehaald, lever je deze ook weer bij Steck in. Dat kan van 2 tot en met 8 januari.

Verantwoorde verwerking van je kerstboom

De gemeente verwerkt de ingezamelde kerstbomen tot compost. Zo worden de bomen toch op een relatief duurzame manier verwerkt. Wil je meer weten over hoe je volgend jaar nog duurzamer een boom in huis neemt? In ons blog vind je 5 tips voor een duurzame kerstboom!